1. Haberler
  2. Haberler
  3. 8. ÖRAV Eğitim Şenliği 26 Kasım’da başlıyor

8. ÖRAV Eğitim Şenliği 26 Kasım’da başlıyor

featured
8-orav-egitim-senligi-26-kasimda-basliyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Öğretmen Akademisi Vakfı’nın gelenekselleşen eğitim şenliği bu yıl 8 yaşında. Birbirinden değerli konuşmacıların ilgi çekici sunumlarıyla katılacağı iki günlük etkinliğin ilk günü tüm Türkiye’ye açık ve ücretsiz olarak canlı yayınlanacak. Etkinliğin ikinci gününde ise illerde yapılacak yüz yüze atölye çalışmaları ve kültür gezileri yer alacak.

 

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek, sürekli gelişim yolculuklarında yanlarında olmak amacıyla 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan ve eğitim programları ile bugüne dek 275.000 öğretmene ve eğitim yöneticisine, 10 milyondan fazla öğrenciye ve ailesine ulaşan ÖRAV’ın bu yıl 8.’sini düzenleyeceği Eğitim Şenliği, 26 Kasım tarihinde çevrim içi olarak başlayacak.

Moderasyonunu senarist, oyuncu ve yazar Mehmet Auf’un üstlendiği şenlikte OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü de öğretmenlere seslenecek

Senarist, oyuncu ve yazar Mehmet Auf moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik youtubeogretmenakademisi ve canliyayin üzerinden canlı yayınlanacak. Program kapsamında Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Servet Özdemir, “Öğretmen Liderler” başlıklı konuşmasında, öğretmenin rolü ve sınıf ortamında yaratabileceği değişime değinecek. OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, etkinliğe video ile katılacak, dünyadan ve Türkiye’den veriler paylaşarak "Öğretmenlerin Gücü ve Mesleki Gelişimlerinin Önemi" konusunda söz alacak. Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yıldırım ise, “Her Öğretmen Bir Sivil Toplum Kuruluşudur” başlıklı konuşmasıyla, öğretmenlerin sosyal etkisine değinerek dinleyicilerle buluşacak.

“Mesleki Gelişim Yolculuklarımız’’ isimli panelde öğretmenler deneyimlerini paylaşacak

Farklı illerden, farklı branşlardan ve öğretmenlerle çalışan farklı sivil toplum kuruluşlarında görev alan öğretmenlerin deneyimlerini aktardığı, “Mesleki Gelişim Yolculuklarımız’’ isimli panel gerçekleştirilecek. Panelin moderatörlüğünü MEF Okulları Genel Müdür Yardımcısı ve IB Çalıştay Lideri Elvan Tongal yürütecek. Panelistler ise; Koç Okulu Akademik Müdür Yardımcısı ve Sınıf Öğretmeni (Öğretmen Ağı) Gizem Ok Uluçay, Niyazi Sayın Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni ve Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Selda Obalar, Şanlıurfa Siverek, Güvercin İlkokulu, Sınıf Öğretmeni (KODA) Sedat Çiftçi olacak.
 

Şenlik, 27 Kasım tarihinde ise 5 ilde yüz yüze gerçekleşecek konuşmalar ve atölyelerle devam edecek
Eğitim Şenliği, 27 Kasım Pazar günü de Diyarbakır, Uşak, Trabzon, Zonguldak ve Mersin’de
gerçekleşecek olan atölyeler, müzik dinletileri, söyleşiler ve oyunlarla Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenleri bir araya getirecek. Etkinlikler, Öğretmen Akademisi Vakfı’nın kısmi zamanlı eğitimcileri tarafından organize edilecek.

İstanbul, Antalya, Çanakkale ve Kars’ta kültür aktarımını destekleyecek geziler düzenlenecek
 
27 Kasım Pazar günü 4 farklı ilde, öğretmenlerin ve onlar aracılığıyla öğrencilerin; kendilerinin ve yaşadıkları çevrenin farkında olmaları; eğitimin, bilimin, sanatın gücünü ve önemini kavramaları; yaşadıkları toplumu anlamlandırmaları ve kültürel mirasımızı korumaları için kültür gezileri düzenlenecek. 

 

Geziler, 2003’ten bu yana kültür çeşitliliğini insanlığın ortak mirası kabul ederek, somut ve somut olmayan her türlü kültür varlığının korunması, yaşatılması, toplumda güçlü bir farkındalık yaratılması ve bu mirasın gelecek kuşaklara doğru biçimde aktarılabilmesi için çalışmalar sürdüren Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı iş birliğinde düzenlenecek. Gezilerin ardından, “Kültür Bilincini Öğrencilere Aktarmak” üzerine atölyeler düzenlenecek.

Bölgelerdeki etkinlikler illerdeki okullar ve destekçi kurumlarla yapılan iş birliği sayesinde gerçekleştirildi

ÖRAV’ın 8. Eğitim Şenliği’nin bölgelere taşınması, ev sahibi okullar ve destekçi kurumların iş birliğiyle gerçekleşti. Şenlik için Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Zonguldak’taki Karadeniz Ereğlisi Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi, Trabzon Üniversitesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi, Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu, Mersin Bahçeşehir Koleji Toroslar Kampüsü ev sahipliği yaparken; ikramlar için Zonguldak’ta gerçekleşen etkinlikte TAT Metal Çelik Sanayi ve Anonim Şti, Trabzon’daki etkinlikte Dalyan Su Ürünleri ve Gıda Maddeleri Sanayi Sanayi Tic. Ltd. Şti destek sundu. Hizmetkar Liderlik kitabının yazarları Qmark Danışmanlık kurucusu Mehmet Yıldırım Özel ve Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Bölge Müdürü Sencer Özgür ise Mersin’deki programda hizmetkar liderlik konulu konuşmalarıyla Vakfı destekledi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

8. ÖRAV Eğitim Şenliği 26 Kasım’da başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir