Bale, belli figürlere, adım atışlara dayalı dans ve müzikli gösteri türüdür. İtalyan Rönesans döneminde ortaya çıkmış daha sonra Fransa ve Rusya da gelişmiş bir performans sanatıdır. Dünya çapında yayılarak birçok başka dansı etkilemiştir.

Bale

Efsanevi Aşk ‘’Romeo ve Juliet’’ Monte Carlo Balesi Yorumuyla İki Gün Boyunca Zorlu PSM’deydi!

Monte Carlo Balesi, Jean-Christophe Maillot’nun hem koreograf, hem yönetmen hem de dansçı kimliğiyle edindiği deneyimler ışığında sahneye koyduğu “Romeo & Juliet” performansı, iki gün boyunca Zorlu PSM’de yaklaşık 4500 kişiye eşsiz bir deneyim yaşattı.

Bale

Bale ile Hindistan’a Yolculuk LA BAYADÈRE

İstanbul Devlet Opera ve Balesi 2008’de Atatürk...

Bale

Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu, Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu, Kuğu Gölü ile, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sanatseverlere büyüleyici iki akşam yaşattı.

Bale

Monte Carlo Balesi, Shakespeare Klasiği ‘’Romeo ve Juliet’’ ile Yıllar Sonra Yeniden Zorlu PSM Sahnesinde!

Yönetmen ve koreograf Jean-Christophe Maillot’un Shakespeare’in zamana meydan okuyan eserini yeniden yorumladığı ve 50 dansçıdan oluşan kadrosu ile  “Romeo & Juliet” 3 ve 4 Şubat tarihlerinde ilk kez ve sadece Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde Türkiye’deki sanatseverlerle buluşacak.

Bale

Don Kişot Balesi AKM’de Sanatseverlerle Buluştu

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Miguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenilerek bale sahnesine taşınan Don Kişot balesini, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM – Türk Telekom Opera Salonu’nun muhteşem atmosferinde; sanatseverlerle buluşturdu.