Şiir, düz kelime anlamına ek olmak üzere ya da yerine anlamlar oluşturmak için dilin ses estetiği veya ses sembolizmi ve ölçü gibi estetik ve ritmik özelliklerini kullanan bir edebiyat türüdür.

Şiir

Halk Ozanı Aşık Veysel AKM’deki Özel Konserle Anılıyor

Aşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden biri olan halk ozanı Aşık Veysel, vefatının 50.

Şiir

Ali YURTSEVEN Röportajı

Betül FIRAT: Öncelikle hoş geldiniz diyor ve...

Şiir

Hakk’ın ve hakikatin şairi Akif’e Büyükşehir’den unutulmaz gece

Yücel Arzen, geleneksel ve çağdaş müziğin olanaklarıyla seslendirdiği Mehmet Akif şiirlerini muhteşem bir orkestra ve koro düzenlemesiyle sundu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u doğduğu ve hayata veda ettiği aralık ayında, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir etkinlikle andı.

Şiir

İnegöl Protokolü Şiirleriyle Konuştu

İnegöl Kent Konseyi Edebiyat Çalışma Grubu tarafından bu yıl 3’üncüsü “Şiirimiz Türkiye’dir” sloganıyla düzenlenen şiir dinletisi programında, protokol üyeleri şiir okumadaki maharetlerini sergiledi.

Şiir

Edip Cansever’in Oteller Kenti Şiiri “Sahne”de

Şehir Tiyatroları’nda Yeni Etkinlik: İstanbul Şiirle Buluşuyor   İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığı altında, şairler ve şiirleri üzerinden oluşturulan özel mekân ve ses evreninde yeni bir “anlatı”yı seyircisine sunuyor.

Şiir

Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması sonuçlandı

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması’nda “Yetiş Umay Ana” isimli eseriyle Esra Kahya öykü dalında, “Dişil Cumhuriyet” isimli eseriyle Güler Kalem şiir dalında birinci oldu.

Şiir

Şiirler resme dönüştürüldü

Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan, 11 şair ile 11 ressam kadını buluşturan ‘On Birin Gizeminde İzmir’de Kadın İzi’ sergisinde şiirler resme dönüştürüldü       ‘On Birin Gizeminde İzmir’de Kadın İzi’ başlığı altında 11 şair ile 11 ressam kadını buluşturan etkinlik, 30 Ekim 2022 Pazar günü Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Şiir

Nilüfer’de şiir dolu gece

Bu yıl 6.

Şiir

Sesli Şiir Antolojisi şiir tutkunlarını buluşturacak

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, düzenleyeceği Sesli Şiir Antolojisi  ile değerli şairleri, şiir tutkunlarıyla biraraya getirecek.

Şiir

Şiirseverler Şairlerle Buluşmaya Devam Ediyor

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sezonun ilk “Bize Şairden Bahset” programının konuğu usta şair Hüseyin Atlansoy oldu.