Opera, genellikle konusunu tarihten, mitolojiden, efsanelerden veya güncel olaylardan alan, sözlerinin tümü veya birçoğu müzikle bestelenmiş, içinde güzel sanatların tümünü barındırabilen (Dans, Dekor, Kostüm, Işık vb.), teatral formda bir sahne eseridir.

Opera

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Sahnelediği “La Bohème Operası, Prömiyer Sonrası Yeniden Sanatseverler ile Buluşuyor…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği “La Bohème” Operası, 4 / 11 /16 Mart 2023 tarihlerinde, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sahneleniyor.

Opera

“La Bohème” Operası’ndan İstanbul’da Muhteşem Prömiyer…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği “La Bohème” Operası, 4 Şubat 2023 akşamı yaptığı prömiyer ile büyük beğeni topladı.

Opera

Cumhurbaşlanlığı Sendoni Orkestrası Yeni Yılı Cso Ada Ankara’da Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

Türkiye’nin en köklü müzik topluluğu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu sene de yeni yıl konseri geleneğini sürdürdü.

Opera

Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2022’nin ödülleri 26 Aralık Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nda yapılan törenle sahiplerini buldu.

Opera

Semele Operası Prömiyeri Süreyya Operası’nda

Kadıköy’de kültür sanatın kalbi ve kent simgesi Süreyya Operası İstanbul Opera Derneği’nin hazırladığı Semele operasının 23 Aralık’ta yapılacak Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor.

Opera

Baroktan romantiğe klasikler akşamı

İstanbul Opera Topluluğu, Nilüfer Belediyesi Dr.

Opera

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde çocukların opera keyfi

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde tiyatrodan atölyelere, kukla gösterilerden sergilere pek çok etkinliğin tadını çıkaran çocuklar, Papagenolar operasıyla da keyifli anlar yaşadı.

Opera

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde ayakta alkışlanan opera ziyafeti

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda birlikte sahne alan dünyaca ünlü soprano Kristine Opolais ve tenor Murat Karahan, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Opera

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde Opera Ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 1 Ekim’de kapılarını açtı.

Opera

CARMEN Operası, 15 yıl Sonra Yeniden AKM’de Sahneleniyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Carmen Operası, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, 1 Ekim 2022 Cumartesi akşamı, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.