1. Haberler
  2. Haberler
  3. Ankara’ya katma değer sağlamak ve beyin göçünü engellemek için ABB ve TÜGİAD Ankara’dan büyük iş birliği

Ankara’ya katma değer sağlamak ve beyin göçünü engellemek için ABB ve TÜGİAD Ankara’dan büyük iş birliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Ankara yönetim kurulu üyeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti. Başkan Zafer Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu toplantıda Ankara’ya katma değer sağlamak, start-uplara destek vererek beyin göçünü engellemek, gençleri istihdama kazandırmak ve üretime teşvik etmek amacıyla yapılması gerekenler konuşuldu.

Başkan Mansur Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada Ankara’da atıl bırakılan yerleri teknoloji merkezine çevirmeye başladıklarını, bu kapsamda Silikon Vadisi ile de görüştüklerini ifade ederek ‘’Ankara’daki tüm sektörlerin bu çalışmalardan bilgisi olsun istiyoruz. Örneğin Ansera İş Merkezi’nde kullanılmayan bir gençlik merkezi var. Orayı çok üst düzey kurumsallaştırıyoruz; teknolojik kurslar açacağız. Bu noktada üniversitelerle de çalışacağız. Ne kadar çok gencimiz gelir ve yararlanırsa o kadar iyi olur’’ diye konuştu.

TÜGİAD Ankara olarak gençlerin önünü açmak, onları girişimciliğe teşvik etmek ve desteklemek için yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Zafer Yıldırım, ‘’Bu konu bizim en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Geçtiğimiz yıl da geleceğe dair vizyonu olan beyinlere mentorluk etmek için Atılım Üniversitesi ile ortaklaşa ‘Fikrinle İz Bırak’ ödüllü iş fikri yarışması düzenledik, çok büyük bir ilgiyle karşılandı. Bunu gelenekselleştirmeyi de düşünüyoruz’’ dedi.

‘’Girişimcileri kucaklayan yatırımcı olmadığı sürece ekosistem çalışmıyor’’

TÜGİAD Ankara olarak girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı önceleyen bir misyonla uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını söyleyen, genç girişimciler için önemli bir adım daha atarak Atılım Üniversitesi katılımıyla kurulan TEKMER hakkında bilgiler veren Yıldırım, ‘’Girişimcileri kucaklayan yatırımcı olmadığı sürece ekosistem çalışmıyor. Biz bu sistemi kurarken İstanbul’da, Londra’da, Avrupa’da kurulan modelleri inceledik. Atılım Üniversitesi gibi kurumsal bir üniversite ve TÜGİAD Ankara gibi vizyoner bir gücü birleştirdik. Önceliğimiz Ankara ekonomisine katkı sağlamak ve burada yetişen gençlerimizin yatırımcı bulamadığı için İstanbul’a, oradan da yurt dışına gitmesini engellemek. Bunun için de genç iş insanları olarak birlik olmamız ve kendi işlerimizin yanı sıra kesinlikle yatırım payımızı oluşturmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

2022’nin ilk çeyreğinde ekonomi – teknoloji paneli yapılacak

Toplantıda, gençlerin Ankara’da kalmasını sağlamak için yapılması gereken çalışmaların yanı sıra Ankara’nın gelişimine ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TÜGİAD Ankara iş birliği ile ekonomi ve teknoloji konulu bir panel düzenlenmesi kararlaştırıldı. 2022 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanan toplantı için stratejik bir planlama yapılması gerektiğini vurgulayan Yavaş, ‘’ Biz artık gençlerimizin Ankara’da destek bulamadıkları için İstanbul’a ya da yurt dışına gitmesini istemiyoruz, bu bizim için çok önemli bir konu. Doğru bir strateji oluşturmamız, bilişim sektörünü tüm endüstrilerle yan yana getirerek Ankara’yı kalkındırabileceğimize inanıyoruz dememiz lazım. Bunun da iş dünyası tarafından duyulup bilinmesi lazım’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Ankara’ya katma değer sağlamak ve beyin göçünü engellemek için ABB ve TÜGİAD Ankara’dan büyük iş birliği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir