BM Kadın Birimi ve PwC, 2022 Kadın Girişimciliği Fuarı çerçevesinde Avrupa ve Orta Asya’da kadın girişimciliğini desteklemek üzere bölgesel bir ortaklık kurdu. Kadın girişimcilerin yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen ortaklık kapsamında Arnavutluk, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna’daki PwC ofisleri girişimcilere etkin fiyatlandırma, markalaşma, ambalajlama ve dijital pazarlama alanlarında bir dizi atölye yapacak.
BM Kadın Birimi ve PwC, Avrupa ve Orta Asya’da kadın girişimciliğini desteklemek için yeni bir ortaklığa imza attı. Ortaklık, 2022 bölgesel Kadın Girişimciliği Fuarı’na katılım başvurusunda bulunanlar arasından seçilmiş kadın girişimcilerin yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. Arnavutluk, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Sırbistan, Türkiye ve Ukrayna’daki PwC ofisleri; etkin fiyatlandırma, markalaşma, ambalajlama ve dijital pazarlama alanlarında bir dizi atölyeyi yönetecek. Gelişmenin duyurusu İstanbul’da gerçekleştirilen bir imza töreninde yapıldı.
Altı dilde mevcut olacak, yetenek geliştirme programı niteliğindeki atölyeler, Ekim ayı boyunca kadın girişimcileri BM Kadın Birimi Bölge Ofisi tarafından Avrupa ve Orta Asya için organize edilen 2022 Kadın Girişimciliği Fuarına hazırlayacak.
PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu gerçekleşen imza töreninde şu ifadeleri kullandı: " Özellikle günümüzde kadın girişimciler için iş ve aile hayatını dengelemenin kolay olmadığını biliyoruz. Buna ek olarak, erkek girişimcilerle karşılaştırdığımızda ne yazık ki kadınların, yatırım sürecinde de kredi ve hibelere erişim oranı daha düşük olması iş dünyasının gerçeklerinden. Bu nedenle PwC olarak özellikle kadın girişimcilerin finansmana erişiminde hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Finansal hizmetler, hukuki danışmanlık, vergi danışmanlığı ve uluslararası açılım konusunda uçta uca destek olmak bizim için çok önemli. Bu sürecin en önemli çıktısı, yeni müşteriler, pazarlar ve yatırımcılardan oluşan network havuzuna erişim. Kadınlar açısından bu network havuzuna erişimi kolaylaştırabileceğimiz UN Women Expo ’22 de yer almaktan son derece mutluyuz.”
BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Alia El-Yassir şu ifadeleri kullandı: “Kadın girişimciler, ekonomik kazancın ötesinde değer yaratıyor. Kadın girişimcilerin başarılarının etkileri ülkelerinde, toplumlarında ve ailelerinde hissediliyor. Bu nedenle kadın girişimcileri geride bırakmayı göze almamız mümkün değil. UN Women olarak, ortaklarımızla beraber kadın girişimciliğini vurguluyor, destekliyor ve hızlandırıyoruz. Gerek iş fikirlerini hayata geçirmeleri gerekse işletmelerini ölçeklendirerek daha büyük piyasalara açılmaları konusunda kadın girişimcilerin şirketlerini bir sonraki aşamaya taşımalarına destek oluyoruz. PwC ile kurduğumuz yeni ve bölgesel ortaklık, bu hedef doğrultusunda Avrupa ve Orta Asya’daki kadın girişimcilere ihtiyaç duydukları kaynakları sağlayacak.”
Kadın Girişimciliği Fuarı; bölgede kadın girişimciliğini destekleme, kadın girişimcilerin iş ağı oluşturması ve iş birliği kurması için interaktif bir alan sağlamanın yanı sıra, iş birliğine dayalı öğrenme, fikir üretme, yetenek geliştirme ve iş sergileme imkanları sağlayan, ilk kez 2021 yılında kurulmuş özgün bir platform.
16 – 17 Kasım 2022 tarihlerinde çevrim içi gerçekleşecek olan Kadın Girişimciliği Fuarı kapsamında ayrıca Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Sırbistan ve Türkiye’de de bir dizi fuar ve etkinlik organizasyonu da gerçekleştirilecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı