1. Haberler
  2. Haberler
  3. Çocuklarda ergoterapi seansları, çocuğun ihtiyaçlarına göre belirleniyor

Çocuklarda ergoterapi seansları, çocuğun ihtiyaçlarına göre belirleniyor

featured
cocuklarda-ergoterapi-seanslari-cocugun-ihtiyaclarina-gore-belirleniyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatil süreçlerinde terapiye ara vermek süreci olumsuz etkileyebiliyor

 

Çocuklarda ergoterapinin temel amacının, çocuğun günlük yaşamda bağımsızlığını destekleyerek toplumsal katılımını artırmak olduğunu ifade eden Ergoterapi Uzmanı Ebru Şirin, ergoterapi seanslarının çocuğun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlandığını söyledi. Bu planlamalar sonucunda terapiye verilen özen, gösterilen iş birliği ve devamlılığın terapi sürecini etkilediğini kaydeden Şirin, düzenli çalışmalar ile olumlu geri bildirimlerin paralellik gösterdiğini söyledi. Şirin, özellikle tatil süreçlerinde terapiye ara verilmesinin sağaltım sürecini olumsuz etkileyebildiğini söyledi.

 

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Ergoterapi Uzmanı Ebru Şirin, 27 Ekim Dünya Ergoterapi Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada pediatrik ergoterapi ve ergoterapi seanslarının planlama sürecine ilişkin bilgi verdi.

 

Çocuklarda ergoterapinin temel amacının, çocuğun günlük yaşamda bağımsızlığını destekleyerek toplumsal katılımını artırmak olduğunu ifade eden Ergoterapi Uzmanı Ebru Şirin, “Ergoterapi seansları çocuğun ergoterapi ihtiyacının neler olduğu ve günlük yaşamının nasıl etkilediği belirlenerek planlanmaktadır.” dedi.

 

Sorunlar aynı olsa da ergoterapi ihtiyacı farklı olabilir

Ergoterapist tarafından çocuğun bir değerlendirme sürecinden geçtiğini ifade eden Ergoterapi Uzmanı Ebru Şirin, “Her değerlendirme bireye özgü olmaktadır. Bu süreçte ihtiyaçları belirlenmekte ve müdahale programı oluşturulmaktadır. Bu değerlendirmelerde çocukların; sosyal, duyusal, dil, ince ve kaba motor beceriler gibi temel gelişim alanlarında problemlerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ancak aynı problemleri yaşayan farklı çocukların ergoterapi ihtiyaçları da farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle çocuğun cinsiyeti, yaşı, tanısı, günlük rutini ve diğer önemli bilgileri seans planlama sürecini oluşturmakta önem taşımaktadır” dedi.

 

Ergoterapi süresi 40-45 dakika planlanmaktadır

Ergoterapi seanslarının süresinin çocuğa özgü olarak değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak bir seans süresinin ortalama 40-45 dakika olarak planlandığını kaydeden Ebru Şirin, “Ergoterapi seanslarının sıklığı ise çocuğun yaşadığı probleme göre değişkenlik göstermektedir. İhtiyaçlar doğrultusunda ergoterapi seansları haftada daha sık olarak planlanabilirken; haftada bir gibi seyrek olarak planlama da yapılabilmektedir. Bu durum tamamen çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda kişiye özgü planlanmalıdır.” dedi.

 

Terapiye ara verilmesi süreci olumsuz etkileyebiliyor

Ergoterapi seanslarında devamlılığın önemine işaret eden Ergoterapi Uzmanı Ebru Şirinsözlerini şöyle tamamladı: “Ergoterapi seansları çocuğa özgü, ihtiyaçları doğrultusunda planlanmaktadır. Bu planlamalar sonucunda terapiye verilen özen, gösterilen iş birliği ve devamlılık terapi sürecini etkilemektedir. Düzenli çalışmalar ile olumlu geri bildirimler paralellik göstermektedir. Özellikle tatil süreçlerinde terapiye ara verilmesi sağaltım sürecini olumsuz etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlarda terapist ile iş birliği içinde olmak oldukça önemlidir. Ancak unutulmamalıdır ki ergoterapi seanslarına uzmanın önerdiği düzende ve devamlı katılım olması tedavi sürecine olumlu yansımaktadır.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Çocuklarda ergoterapi seansları, çocuğun ihtiyaçlarına göre belirleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir