1. Haberler
  2. Sanat Haberleri
  3. Panel: “İşgal İstanbul'unu Yeniden Düşünmek: Tarihyazımı ve Kamusal Tarih"

Panel: “İşgal İstanbul'unu Yeniden Düşünmek: Tarihyazımı ve Kamusal Tarih"

featured
panel-isgal-istanbulunu-yeniden-dusunmek-tarihyazimi-ve-kamusal-tarih.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, güncel sergisi Meşgul Şehir: İşgal İstanbul’unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918-1923’ü odağına alan bir panel düzenliyor. Küratörler Daniel-Joseph MacArthur-Seal ve Gizem Tongo’nun konuşmacı olarak katılacağı etkinliğin moderatörlüğünü K. Mehmet Kentel üstleniyor. “İşgal İstanbul’unu Yeniden Düşünmek: Tarihyazımı ve Kamusal Tarih” başlıklı panel, 28 Nisan’da Enstitü’de ücretsiz izlenebilir.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), Meşgul Şehir: İşgal İstanbul’unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918–1923 sergisi kapsamında, “İşgal İstanbul’unu Yeniden Düşünmek: Tarihyazımı ve Kamusal Tarih” başlıklı panele ev sahipliği yapıyor. Küratörler, Daniel-Joseph MacArthur-Seal ve Gizem Tongo, 28 Nisan Cuma günü 18.30’da İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Arka Oda’da gerçekleşecek etkinlikte, İstanbul’un işgal dönemine dair yeni çalışmaları, perspektifleri ve bunların sergide nasıl temsil edildiğini tartışacaklar.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından İngiliz, Fransız ve İtalyan orduları tarafından işgale uğrayan İstanbul’u yazılı ve görsel arşivlerin ışığında izleyiciye aktaran Meşgul Şehir: İşgal İstanbul’unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918–1923 sergisinde; İAE arşivinin yanı sıra, Türkiye, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Ermenistan ve Rusya’daki çeşitli kütüphane, arşiv ve koleksiyonlardan seçilmiş belgeler, resmi yazışmalar, resimler, film ve fotoğraflar yer alıyor. İzleyiciyi işgal günlerine götüren bu görsel materyaller, 28 Nisan’daki etkinliğin de odak noktasını oluşturuyor. 

Meşgul Şehir: İşgal İstanbul’unda Siyaset ve Gündelik Hayat, 1918–1923 sergisi, neredeyse beş yıl işgal altında kalan bir imparatorluk başkentinin askeri, sosyal ve kültürel boyutlarıyla yaşadığı köklü dönüşümlere ve travmalara yeniden bakmak adına önemli bir fırsat sunuyor. Aynı zamanda, işgal süresince yalnızca siyasal anlamda değil, toplumsal ve kültürel anlamda da sürekli bir hareketlilik halinde olan İstanbul’a ayna tutan sergi, 26 Aralık’a kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ziyarete açık olacak. 

Etkinlik ücretsizdir ve yerler sınırlıdır. Rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Panel: “İşgal İstanbul'unu Yeniden Düşünmek: Tarihyazımı ve Kamusal Tarih"

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir