ATP’nin 03.12.2021 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Korhan Kurdoğlu, Erhan Kurdoğlu, Tuncer Köklü, Prof. Dr. Nafiz Arıca ve Cemil Müjdat Altay Yönetim Kurulu üyeleri olarak seçildi.
ATP, bünyesine katılan yeni Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri ile daha güçlü!
ATP’nin 03.12.2021 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu üyesi seçimi de gerçekleştirildi. Beş üyeden oluşan Yönetim Kurulu’na Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, TFI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, Ata Holding Koordinatörü Tuncer Köklü ve bağımsız üyeler olarak teknoloji sektöründen Cemil Müjdat Altay ve Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Arıca seçildiler. Korhan Kurdoğlu, Erhan Kurdoğlu ve Tuncer Köklü tekrar ATP Yönetim Kurulu üyeliğine getirilirken, Cemil Müjdat Altay ve Prof. Dr. Nafiz Arıca ilk kez ATP Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiler.
Cemil Müjdat ALTAY (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi)
Kariyerine, 1978 yılında TÜBİTAK’ta başlayan Sn. Altay, 1981 yılında Netaş’a Ar-Ge Mühendisi olarak katıldı. Ar-Ge bölümünde 16 yıl, değişik kademelerde, özgün ürün tasarım projelerini hayata geçirerek büyümesinde kilit roller üstlendi. 2002 yılında Türk Telekom Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı. 2004 yılında Netaş CEO’su görevine atanan Sn. Altay, şirketin ürün sağlayıcı kimliğinden, Ar-Ge yapısı güçlü sistem entegratörü kimliğine geçişini gerçekleştirdi. Aynı dönemde Nortel’in VoIP teknolojileri için dünya çapında “Mükemmeliyet Merkezi”nin Netaş’ta kurulmasına liderlik etti. Netaş’ın Nortel hisselerinin One Equity Partner tarafından satın alınması ile “Netaş’ta dönüşüm” dönemini başlattı. Kurumlara yönelik sistem entegrasyonunda faaliyet gösteren Probil şirketinin satın alınmasına öncülük etti ve Netaş’ı Türkiye’nin lider sistem entegratörü konumuna getirdi.
Sn. Altay, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü'nü bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptı. Türkiye’nin elektronik ve bilgi teknolojilerine yapmış olduğu katkıları nedeniyle 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü.
Prof. Dr. Nafiz ARICA (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi)
Prof. Arıca, 1991 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Elektrik-Elektronik lisans derecesi aldıktan sonra, Deniz Kuvvetleri’nde dört yıl süreyle muhabere ve harekat subaylığı görevlerinde bulundu. 1995 yılında, yüksek lisans ve doktora derecesini aldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne katıldı. 2006 ve 2008 yılları arasında araştırma çalışmalarını, Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign Beckman Enstitüsü’nde ve Naval Postgraduate School, Monterey, CA Bilişim Bilimi Bölümünde gerçekleştirdi. 2004 yılında Deniz Harp Okulu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak katıldı ve bölüm başkanı olarak çalıştı.
2013 senesinde Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Üniversite’nin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini 4 yıl süreyle yürüten Prof. Arıca, halen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.
Mevcut araştırmaları; yapay zeka, makine öğrenme ve bilgisayarla görü alanlarında nesne tespit, tanıma ve takip, insansız hava araçları için yol planlama ve yüz ifadesi analizi konularını içermektedir. IEEE ve ACM üyesidir. Prof. Arıca, Deniz Kuvvetleri Gücü kulübünde voleybol oynamış ve 5 kez Ordu Milli olmuştur.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı