1. Haberler
  2. Haberler
  3. Değerli Öğretmenim Programı ile öğretmen ve öğrencilerin hayatına değer katmaya devam ediyor

Değerli Öğretmenim Programı ile öğretmen ve öğrencilerin hayatına değer katmaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Vakfı’nın, öğretmenlerin değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlayan “Değerli Öğretmenim Programı”, Kasım ayı eğitimleri ile devam ediyor. Tüm Türkiye’ye açık olan projede Kasım programı, 1 Kasım’da, 5 oturumdan oluşan “Erasmus KA1 KA2” eğitimleri ile başlıyor. “İnovasyon ve Yeni Nesil Girişimcilik – Start-Up” eğitimi ile Kasım ayında öğrencilerle de bir araya geliniyor.

Anadolu Vakfı’nın, artan ve sürekli geliştirilen konuları, güçlü eğitmen kadrosu ile hem gençlerin hem de öğretmenlerin geleceğine katkı sağladığı eğitim ve seminer programı Değerli Öğretmenim’de Kasım eğitimleri başlıyor. Tüm Türkiye’deki öğretmen ve idarecilere başvuru imkanı sunulan program, Türkiye’nin 56 ilindeki eğitimcilerin yanı sıra öğrencilere de ulaşıyor. Kasım ayı programı kapsamında ilk olarak, 1 Kasım’daki “Erasmus KA1 KA2” eğitimleri ile öğretmen ve idarecilerle buluşuluyor. 5 oturumdan oluşan “Erasmus KA1 KA2” eğitimi 5 Kasım’a kadar devam ediyor. 

 

Kasım ayı programı, 8 Kasım’daki “Sosyal Girişimcilik”, 10 Kasım’daki “Duygusal Esneklik ve Direnç”, 11 Kasım’daki “Öğrenci Koçluğu”, 18 Kasım’daki "Dijitalleşen Dünyada Uzaktan Eğitim Uygulamaları ve İletişim”, 22 Kasım’daki “Eğitimde Yaratıcılık ve Oyun Tasarımı” eğitimleri ile devam edecek. 24 Kasım’da “Zihin Haritası Teknikleri” ve 25 Kasım’da “Kuşağını Anlamak ve Yönetmek” eğitimlerinin verileceği program kapsamında 15 Kasım’da “İnovasyon ve Yeni Nesil Girişimcilik – Start-Up Eğitimi” ile 11. ve 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelinecek.  

 

Eğitim profesyonellerinin bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı amaçlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hazırlanan Anadolu Vakfı ‘Değerli Öğretmenim Programı’, gelecek nesillere eğitim ile dokunmayı ve ülkemizin yeteneklerinin gelişimine destek olmayı amaçlıyor. Eğitim programlarına Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yönetici, okul idare ekipleri de katılıyor. 2013 yılından bu yana 170 binden fazla öğretmene ulaşan program, toplumu geleceğe taşıyacak değerli öğretmenlerin; sürekli değişen dünya ve koşullar karşısında fark yaratabilen, araştıran, sorgulayan profesyoneller olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyor.

  

İletişim dilinin ve şeklinin yeniden tasarlanmasına destek oluyor 

Anadolu Vakfı’nın sürdürmekte olduğu “Değerli Öğretmenim Programı” Kendini Geliştir, İşini Geliştir ve Öğrencini Geliştir olarak üç ayrı modülden oluşuyor. Kendini Geliştir modülünde; iletişim dilinin ve şeklinin yeniden tasarlanmasına destek olunuyor, olaylara dışarıdan bakma, motivasyon, dayanıklılık, esneklik, ikna etme, stres yönetimi, etkin iletişim becerilerini artırmaya yönelik yaklaşımlara yer veriliyor. İşini Geliştir modülünde; iş dünyasının öncelikleri gözetilerek değişen dünya koşullarına uyum sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesine destek olmak hedefleniyor. Problemleri çözme, farkındalık ile güçlü ilişkiler inşa ederek büyük resmi görme, yaratıcı düşünme ve sonuç odaklı olma konularına değiniliyor. Öğrencilerini Geliştir modülünde; dijitalleşen dünyada farklı bakış açıları ile düşünmenin yöntemleri anlatılıyor. Vizyoner bakış açısı ile yönetim yetkinlikleri geliştiriliyor, girişimcilik ekosistemi eğitimleri ile geleceğe dokunuluyor. Öğrencilere koçluk yapma, kaygılarını yönetme, geri bildirim verme, kuşaklarını anlama, takım olma, sürdürebilirlik, çeşitlilik ve dahil etme gibi konuda eğitimler veriliyor. Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim aracı olan Zoom uygulaması üzerinden devam ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Değerli Öğretmenim Programı ile öğretmen ve öğrencilerin hayatına değer katmaya devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir