Üniversite-iş dünyası iletişimine önem veren teknoloji devi Mitsubishi Electric, her yıl olduğu gibi bu yıl da mühendis adayları ile bir araya gelmeye devam etti. Şirket son olarak 2022 güz döneminde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde IndEvo’22, Çukurova Üniversitesi’nde Yazılım ve Teknoloji Zirvesi, Özyeğin Üniversitesi’nde Ras Camp 22 ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde 2. Robotik ve Otomasyon Zirvesi’ne katılım sağladı. Gerçekleşen etkinliklerde konuşmacı olarak yer alan Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, dijital dönüşümün sanayinin yanı sıra hayata etkilerini, geleceğin teknolojilerini ve otomasyon alanındaki deneyimlerini öğrencilere anlattı.
Geleceği referans alan teknolojileriyle Türkiye’deki sanayi ekosisteminin en güçlü çözüm ortakları arasında yer alan Mitsubishi Electric, geleceğin profesyonelleriyle buluşmaya devam ediyor. Şirket, Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen IndEvo’22’e (Industrial Evolution), Çukurova Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen Yazılım ve Teknoloji Zirvesi’ne, Özyeğin Üniversitesi IEEE Turkey Robotics and Automation tarafından düzenlenen Ras Camp 22 ve son olarak Gebze Teknik Üniversitesi IEEE GTÜ Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Robotik ve Otomasyon Zirvesi’ne katılım sağladı.
Dijital dönüşüm sanayinin yanı sıra hayatı da değiştiriyor
Genç mühendis adaylarıyla bir araya gelen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel, dijital dönüşümün yarattığı etkileri ve otomasyon alanındaki teknolojik gelişmeleri şu sözlerle açıkladı: “Dünya büyük bir değişimden geçiyor, insan yaşamı değiştikçe sanayideki süreçler de buna paralel olarak dönüşüme uğruyor. Önceleri buharlı üretim bir sanayi devrimi sayılırken bugün artık siber fizik teknolojileri ile robotlu üretimi konuşuyoruz. Artık dijitalleşmenin sınırları ile değil sınırsızlığı ile karşı karşıyayız. Geleceğin oyun kurucuları arasında yer almak istiyorsak, şu an yaşadığımız hayatın dijital bir ikizi olduğu gerçeğini kabul etmeli ve bu vizyon çerçevesinde yeni endüstri çağının dinamiğini yakalamalıyız. Bu noktada dünyayı değiştirecek ve geleceği inşa edecek gençlere büyük rol düşüyor. Gençlerin hızla dijitalleşen dünyadaki yeni disiplinleri iyi anlayıp yorumlamaları ve gerekli hazırlıkları bugünden yapmaları çok önemli.”
“Geleceğin üretim anlayışını bugüne taşıyoruz”
Mitsubishi Electric olarak sanayide yaşanan kabuk değişimine e-F@ctory konsepti ile yanıt verdiklerini ifade eden Tolga Bizel, şirketin ileri teknolojileri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu konsept ile robotlar üretim hattındaki diğer ürünlerle ve ortamla haberleşebiliyorlar. Böylelikle bilgileri insan kontrolünden bağımsız olarak hem kendi aralarında hem de fabrikayı kontrol eden ana sistemle paylaşıp verimliliği artırmaya katkıda bulunuyorlar. Şirketimizin MAISART (Mitsubishi Electric’s AI creates the State-of-the-ART in technology) adını verdiği patentli yapay zekâ teknolojisi ise derin öğrenme, takviyeli öğrenme ve büyük veri analizini kapsıyor. Fabrikanın içindeki katmanların arasına bu teknoloji entegre ediliyor, zorlu ve karmaşık üretim süreçlerinde hiçbir aşama bozulmadan üretimin devam edebilmesi ve insan gözünün algılayamayacağı birçok gerçekliği algılayabilmesi sağlanıyor. Tüm bunlara ek olarak endüstriyel robotlarımız ve insanlarla iş birliği içinde çalışan cobotlarımızla hem üretime yüksek katma değer sağlıyor hem de geleceğin üretim anlayışını bugüne taşıyoruz.”
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı