1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanlığı Takviye Hazır Kuvetler Müdürlüğü’nün Gerçekleştirdiği Görevleri Saklı Tututyor

İçişleri Bakanlığı Takviye Hazır Kuvetler Müdürlüğü’nün Gerçekleştirdiği Görevleri Saklı Tututyor

featured
icisleri-bakanligi-takviye-hazir-kuvetler-mudurlugunun-gerceklestirdigi-gorevleri-sakli-tututyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere’nin Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’ne ilişkin soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün yaptığı görevler hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Tutdere’nin Bakan Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nde kaç polisin görev yaptığı, hangi görevlerin icrasına katıldığı ve kuvvet müdürlüğünün kuruluş amaçlarını sordu.

532 Bin Güvenlik Gücü Yetmedi, Paralel Emniyet Kuruldu

Binlerce güvenlik gücünün varlığına rağmen Cumhurbaşkanlığı’na bağlı yeni bir polis teşkilatının oluşturulmasının Türkiye’nin iç güvenliği açısından büyük bir tehdit unsuru olduğunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, “Türk Polis Teşkilatı’nda görev yapan 328 bin 963 personel, Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapan 203 bin personeliyle güvenlik güçlerimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak için görev yapmaktadır. 2018 yılında Ankara’da, 2020 yılında da İstanbul’da doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak ikinci polis teşkilatı kuruldu. 532 bin güvenlik gücümüz varken şahsım hükümetinin emri altında paralel bir emniyet yapılanması oluşturulmuştur. Bu durum hem ülkemizin iç güvenliği açısından büyük bir tehdit unsurudur.” dedi.

Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün Görev Tanımı Yıllar İçinde Genişletildi

Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün kuruluşundaki görev tanımının dışına çıktığını ve denetim noktasında büyük sorunlar yaşandığını dile getiren Milletvekili Tutdere, “Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü'nün kurulduğu 2018 yılındaki görev tanımında; Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün görev alanı Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerinin programları başta olmak üzere mitingler ve ihtiyaç duyulması halinde spor müsabakalarında görevlendirilmek olarak tanımlanmıştı. Fakat kuruluşunun ardından bu müdürlüğe bağlı polislerin eğitimlerine ve görev alanlarına bakıldığında çok geniş bir alanda görev yaptıkları görülüyor ve kuruluşundaki amacının dışına çıkıldığı açıkça ortadadır.” ifadelerini kullandı.

532 Bin Güvenlik Gücü Verimsiz Bulunmuş

Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün hangi amaçlarla kurulduğuna ilişkin Milletvekili Tutdere’nin soru önergesine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüklerinin kurulması ile her türlü toplumsal etkinliklerde alınacak güvenlik önlemlerine yardımcı olunması, kentsel arama ve kurtarma konularında profesyonelleşmiş uzman personel ile hizmette etkinlik ve iş verimliliğinin artırılması ile personel sevklerinde ekonomik yönden tasarruf edilmesi sağlanmıştır.” dedi.

Bakan Soylu tarafından verilen cevap hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Ülkemiz genelinde 532 bin profesyonelleşmiş güvenlik gücü olmasına rağmen, Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün profesyonelleşmiş uzman personel ihtiyacını gidereceğini ifade etmek mantık çerçevesinden açıklanabilecek bir durum değildir. Ayrıca bir diğer amacının ekonomik yönden tasarruf sağlanacağının açıklaması ise izah edilemez ayrı bir durumdur. İstanbul ve Ankara’da kurulan Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nde çalışan polisleri Türkiye’nin dört bir yanında görevlendirmek nasıl bir ekonomik tasarruf sağlayacaktır. Bu açıklama milletimizin aklıyla dalga geçmekten öte bir durum değildir.” ifadelerini kullandı.

Takviye Kuvvet Talebinin Yüzde 44’ü Karşılanmamış

Takviye Hazır Kuvvetler Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bu yana, hangi görevlerin ifasında bulunduğu bilgisinin detaylarını paylaşmadan görev faaliyetleri hakkında bilgi paylaşan Bakan Soylu, “Ankara ve İstanbul Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulduğu günden itibaren 471 görevin ifasında bulunmuş, 9 milyon 589 bin 634 kişinin katıldığı etkinliklerde arama ve süzme noktaları, konvoy güvenliği gibi hassas alanlarda görev yapmıştır. 2018 yılında toplam takviye kuvvet talebinin yüzde 11’ini, 2019 yılında yüzde 16’sını, 2020 yılında yüzde 34’ünü ve 2021 yılında bugüne kadar yüzde 56’sını karşılamıştır.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

İçişleri Bakanlığı Takviye Hazır Kuvetler Müdürlüğü’nün Gerçekleştirdiği Görevleri Saklı Tututyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir