İşitme testlerini otonom yapıp otonom yorumlayabilen Yerli Odyometre Projesi ile fonbulucu kitle fonlama platformunda yatırım turuna çıkan AIHear Technology, Türkiye’nin en fazla yatırımcı ile fonlanan girişimi oldu. AIHear Technology Inc., Otonom Odyometre Cihazı Projesi kapsamında şirketin 12’lik payını yatırımcılara arz ederek geçtiğimiz ağustos ayında yatırım turuna çıkmıştı. Girişim şirketi, 600 yatırımcıdan 874 bin TL yatırım toplayarak paya dayalı kitle fonlamada yeni bir rekora imza attı! AIHear Technology’nin yatırım turunun tamamlanması ile fonbulucu ardı ardına altıncı başarılı fonlamasını gerçekleştirdi.
Yapay zekâ destekli tıp teknolojileri geliştirerek ülkemizi odyoloji alanında lider konuma taşıma idealiyle çalışan AIHear Technology, Otonom Odyometre Cihazı Projesi ile paya dayalı kitle fonlama ekosisteminde bir rekora imza attı.
Girişim şirketi, İstanbul Üniversitesi Odyoloji Bölümü mezunu Sebahattin Ünlü liderliğinde Ersin Onur Erdoğan, İsmet Poyraz, Emre Bayram ve Nihat Cengiz Pamuk’tan oluşan takımın geliştirdiği Otonom Odyometre Projesi kapsamında şirketlerinin 12 payını yatırımcılara arz ederek geçtiğimiz ağustos ayında fonbulucu Invest platformunda yatırım turuna çıkmıştı. Hedeflenen fonlamaya erken ulaşan ve turu süresinden önce kapatan AIHear Technology, Türkiye’nin en fazla yatırımcı ile fonlanan girişimi oldu. AIHear Technology’nin ek fonlama ile arz edilen 14,4’lük şirket payının tamamı için 600 yatırımcı talepte bulundu. Toplanan talebin 41,59 'u 16 farklı nitelikli/kurumsal yatırımcıdan geldi ve ortalama yatırım tutarı 1.424 TL olarak gerçekleşti. Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu, bu başarılı turun ardından paya dayalı kitle fonlaması sistemindeki altıncı fonlamasını da yenilenen bir rekorla tamamladı.
Girişimlerin hem sayılarının hem de niteliklerinin artması için onları finansmana kolay ve hızlı eriştirmenin önemine dikkat çeken fonbulucu Genel Müdürü Hakan Yıldız, “Sağlık alanında yapay zeka teknolojileri üreten AIHear Technology, paya dayalı kitle fonlamasının avantajlarıyla finansmana erişerek ülkemizin ithal etmek durumunda olduğu cihazları üretme fırsatı yakalayacak. Otonom Odyometre cihazının üretimi, ülke ekonomisini yukarıya taşıyacağı gibi ithalatla döviz girdisini artıracak. Söz konusu yerli üretim kabiliyeti, geleceğimizi yönlendirecek büyük bir güce sahip. Ülkenin kalkınmasına, toplumun gelişmesine, üretim ve istihdama katkıda bulunmayı seçerek projeye yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Otonom Odyometre nedir?
Odyometreler, 4 yaş ve üzeri bireylerinin işitmesinin değerlendirildiği en temel ve en önemli cihazlar olarak kabul ediliyor. Bu cihazla sağlık personeli aktif bir şekilde hastanın işitmesini değerlendiren ve 60 dakikaya kadar sürebilen bazı testler uyguluyor. Uygulamanın ardından da çıkan sonuçların yine personel tarafından yorumlanması gerekiyor. Manuel kullanımda zaman ve maliyet yükü yaratan cihazlar, personelden kaynaklı dikkatsizlik veya tecrübe eksikliği sonucu yanlış değerlendirmelere de neden olabiliyor. Otonom Odyometre, söz konusu problemleri bilgisayar ve yapay zekâ desteğiyle çözerek işitme testlerindeki performansı artırıyor. Cihaz bilgisayar tabanlı olmakla beraber bünyesinde TDH-39 kulaklık, kemik vibratör, ER-3A insert kulaklık, hasta cevap butonu, kontrol paneli, ses kartı ve bir adet dizüstü bilgisayar bulunduruyor. Cihazın otonom özellikte olması, testlerin yanlış yapılmasına imkân vermemesi, zaman tasarrufu ve kullanım kolaylığı sağlaması açısından piyasadaki örneklerine göre avantajlı konumda yer alıyor. Otonom Odyometre, otonom özelliğinin yanında manuel olarak da kullanılabiliyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı