1. Haberler
  2. Kültür&Sanat
  3. Nadide Parçalar Alıcısıyla Buluşmaya Devam Ediyor

Nadide Parçalar Alıcısıyla Buluşmaya Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijitalin sanatla buluştuğu Babylons&IAAF Sanat ve Antika Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Tarihe iz bırakmış antika eserleri, NFT eserleri ve sanat eserlerini bir araya getirme özelliğini taşıyan fuarda, Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan birçok eser de alıcısıyla buluşuyor. Abdülhamid Han’a ait eserlerden Atatürk’ün Hüsrev Gerede’ye hediye ettiği tabakaya, Osmanlıca yazılan ilk yemek kitabından Türkiye’nin 8. Başbakanına ait makam aracı da antika severlerle buluşuyor.

Babylons&IAAF Sanat ve Antika Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Demos Fuarcılık tarafından İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda düzenlenen İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda sergilenen ürünler sanatseverler ve ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. Bu kapsamda, Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşmış birçok değerli eserin sergilendiği fuar, Pazar gününe kadar açık olacak.

Fuarda Yer Alan Bazı Dikkat Çeken Ürünler ise şöyle;

Kokuların Hikayesi Bu Fuarda Yerini Aldı 

Fuarda sanat ve antika eserlerin yanı sıra kokularda yerini alıyor. Fatih Sultan Mehmet’in gül koklayan resminden esinlenerek üretilen esanslar, fuarda ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. 19.yüzyıldaki Osmanlı esans şişelerinden esinlenen tasarım şişeler, günümüz formatına getirilerek, özel kokuları ile alıcısı ile buluşuyor. 

Türkiye’de Sadece 2 Adet Var

Fuarda antikaya merakı olanlar özellikle 1951 üretimi otomobile bakmadan geçemiyor. Mustafa Rafi Ergül’ e ait olan siyah otomobil, eski başbakan olan Şemsettin Günaltay’ın kendisinin bizzat aracı olma özelliğini taşıyor. Türkiye’de sadece iki adet var olan aracın yüzde 98 oranında restorasyonu tamamlanmış.

Yüzlerce Yıllık Nadide Eserler Dikkat Çekiyor

Fuar’da sanat ve antikanın yanı sıra hanedan üyelerine ait özel eşyalarda sergileniyor. II. Abdülhamid Han’ a ait emperyal altın murassa tabakada, fuarda yerini alıyor. Üzerinde elmas ve pırlantaların olduğu eser, görüntüsü ile de dikkatleri üzerine topluyor. Ürünler müzayede de sergileniyor. Ayrıca Atatürk’ün, Hüsrev Gerede’ye hediye ettiği gümüş tabaka da İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşuyor.

Sanatın Dijital ile Buluşması

Sektörlerin dijital dönüşüme girmesi ile birlikte kripto varlık alım-satım platformları da yükselişe geçti. Böylelikle sanatın da dijital dünyaya adapte olması ile dijital sanat anlayışı ortaya çıktı. Bu kapsamda, NTF eserleri bir araya getiren dijital platform da fuarda yerini alıyor. Kripto paralar ile çalışan sistemde, kullandığımız telefon ve bilgisayarla üzerinden kripto para cüzdanları ile kullanıcıların oluşturduğu hesaplar üzerinden işlemler gerçekleşiyor. Alıcılar, sistem de yer alan galeri sayfalarında beğendikleri ürünleri alıp- satıp ya da ürün için teklif sunabiliyor. 

Osmanlı Döneminden Günümüze

1844 yılında İstanbul’da Arap harfleriyle Türkçe olarak basılan ilk Osmanlıca yemek kitabı da fuarda ilgi çeken ürünlerinden bir tanesi. İçerisinde turşu, et yemekleri, tatlıların tarifleri yazan kitapta birçok yemek tarifi yer alıyor. Bunun yanı sıra Osmanlı Dönemi ve erken Cumhuriyet döneminde seyyar satıcıların kullandıkları ürünlerde yer alıyor. Karaköy Poğaçacısı tezgahı, aşıkların niyet çektirdiği ürünler de fuarın gözde antika eserlerini oluşturuyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Nadide Parçalar Alıcısıyla Buluşmaya Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir