Notebook Ram Arttırma

Notebook Ram Arttırma
Notebook Ram Arttırma
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dizüstü bilgisayarınızın kullanım sırasında yavaşlamasını önlemek için dizüstü bilgisayarınızın belleğini artırmanın yollarını deneyebilirsiniz. Laptop cihazının RAM’ini yükseltmek isteyenler yukarıda belirtilen yöntemleri deneyerek bilgisayarlarının performansını arttırabilirler.

Dizüstü bilgisayarınız yavaşladığında oyun deneyiminiz, video düzenleme performansınız ve izleme keyfiniz önemli ölçüde azalabilir. Bu nedenle dizüstü bilgisayarınızın RAM’ini yükselterek bilgisayarınızın performansını artırabilirsiniz.

Laptop Ram’i Ne Zaman Arttırılmalı?

Günümüzde pek çok bilgisayar kullanıcısı dizüstü bilgisayarlarının hafızasını ne zaman artırmaları gerektiğini merak ediyor. Dizüstü bilgisayarınızın belleğini artırmak istiyorsanız ancak bunun gerekli olup olmadığını merak ediyorsanız karar vermek için göz önünde bulundurabileceğiniz bazı faktörler vardır.

Programlar ve uygulamalar arasında geçiş yaparken veya herhangi bir programı yüklerken dizüstü bilgisayarınız yavaşlıyorsa, RAM’inizi yükseltmenin zamanı gelmiş demektir.

Bilgisayarınızı kullanırken internette gezinmek, oyun oynamak veya uygulamaları açmak istiyorsanız RAM seviyesinin yeterli olması gerekir. Ancak birden fazla program çalıştırırken yavaşlayan bir cihazın RAM’i düşük olabilir. Dolayısıyla bu tür şikayetleri olan kullanıcılar RAM’i arttırabiliyor.

Notebook Ram Yükseltirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilgisayarınızın performansını artırmak için RAM’i yükseltebilirsiniz. Peki dizüstü bilgisayarın hafızasını yükseltmek faydalı mı? Dizüstü bilgisayarınızın belleğini yükselterek kullanım sırasında daha fazla verim elde edebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayar RAM’ini yükseltirken cihazınızın destekleyebileceği RAM miktarını aşmamaya dikkat etmelisiniz. Mevcut dizüstü bilgisayarınızın RAM modüllerinin eklediğiniz RAM modülleriyle uyumlu olması da önemlidir.

Dizüstü bilgisayarınızın RAM’ini artırmadan önce yuva sayısını bilmeniz gerekir. Cihazınızı açarak veya internette arama yaparak slot sayısını öğrenebilirsiniz. Tek veya çift RAM yuvasına sahip cihazlarla uyumlu RAM eklemeniz gerekir. Yuva sayısını öğrendikten sonra uyumlu RAM ekleyebilirsiniz.

Laptop Ram Yükseltme Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızın sahip olduğu RAM miktarını artırma seçeneği sunan RAM yükseltme işlemine devam etmek için uygulamanız gereken birkaç adım vardır. Peki dizüstü bilgisayar belleği nasıl yükseltilir? Dizüstü bilgisayarınızın RAM’ini yükseltmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Notebook cihazınızı kapatın.
  • Güç kablosunu ve varsa bataryayı çıkarın.
  • Cihazın altını komple sökün.
  • Rami zarar vermeden çıkarın.
  • Yeni aldığınız rami takın.
  • Söktüğünüz paneli tekrar aynı şekilde takın.
  • Varsa çıkarılabilir bataryayı tekrar takın ve işlemi tamamlayın.

Bu adımları tek tek takip ettiğiniz takdirde RAM yükseltme işlemini başarıyla tamamlamış olacaksınız.

Birbiral.com blog servisi sundu. 

Notebook Ram Arttırma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir