1. Haberler
  2. Kültür&Sanat
  3. Sakıp Sabancı Müzesi’nin Çocuklara yönelik Öğrenme Programları Kasım Ayında Devam Ediyor

Sakıp Sabancı Müzesi’nin Çocuklara yönelik Öğrenme Programları Kasım Ayında Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) Öğrenme Programları, Kasım ayında farklı yaş gruplarına özel olarak tasarlanan çocuk atölyeleriyle devam edecek.  Kasım ayı boyunca her Cumartesi ve pazar günü Sakıp Sabancı Müzesi Sera Atölye’de düzenlenecek atölyeler; “Balıklar, Eviniz Temiz Mi?”, Köpük Heykeller, Benim İstanbul’um, Zoologlar Müzede, Doğa Günlüğüm, Konuşan Tekerler, Balık Baskım, Vücudumdaki Kitaplık, Haydi Oynayalım, İnsansız Şehir ve Kilden Habitatım konu başlıklarında gerçekleştirilecek.

 

SSM’nin Pusetli Aileler etkinliği de Kasım ayında 3 farklı eğitimle 18-36 ay arasındaki minikleri sanatla buluşturmaya devam edecek. Amerikan Pop Art akımının temsilcilerinden James Rizzi’nin çalışmalarından ilham alacak Müzede Şekil Avı, 11 Kasım Perşembe günü 11.00 – 12.00 saatleri arasında Sera Atölye’de düzenlenecek.  25 Kasım Perşembe günü saat 11-12.00 arasındaki Müzede Şekil Avı atölyesi,   şair, yazar ve ressam Etel Adnan’ın eserleriyle renklerin izinde oyun dolu bir yolculuk sunacak.  Dünyanın en önemli heykel sanatçılarından İngiliz heykel sanatçısı Tony Cragg’in doğa-sanat ilişkisini anlattığı çalışmalarından ilham alınarak tasarlanan Müzede Doku Avı etkinliği ise 27 Kasım Cumartesi saat 11.00 – 12.00 arasında düzenlenecek.

 

Okul grupları ise rezervasyon yaptırarak Çarşamba günleri rehberle, Perşembe ve Cuma günleri ise öğretmen eşliğinde Sakıp Sabancı Müzesi’ni ücretsiz ziyaret edebiliyor.  

 

SSM KASIM AYI ÇOCUK ATÖLYELERİ  – SERA ATÖLYE

ATÖLYE

TARİH

“Balıklar, Eviniz Temiz Mi?” (5-7 Yaş)  

Dün Bugün İstanbul sergisinde yer alan işlerde de gözlemleme fırsatı bulunan günümüzün en temel problemlerinden su kirliliğinin sebepleri ve sonuçları üzerine konuşulacak atölyede, çocuklar önce sergideki bazı işler inceleyecek, sonra da atölyede kirli suyu temizleyebilmek için ellerinden gelen her şeyi deneyecek. 

6 Kasım Cumartesi

11.00 – 12.00

Köpük Heykeller (5-8 Yaş)

Sıla Ünlü İntepe’nin uzun bir gözlem sürecinin ürünü olan ‘Animalium İstanbul’ isimli İstanbul ve çevresinde yaşayan hayvanları ve onların habitatlarındaki dönüşümü araştırmış olduğu iki kanallı videosundan hareketle “Video sanatı ne demek?”, “İstanbul’da hangi hayvanlarla beraber yaşıyoruz?”, “Çevremizde hangi hayvanları görüyoruz?” soruları eşliğinde sorgulama yapacak atölyede, heykel disiplini ile ilgili konuşulacak ve çocuklar strafordan kendi hayvan heykellerini tasarlayacak.

7 Kasım Pazar

11.00 – 12.00

Benim İstanbul’um (5-8 Yaş)

Begüm Yamanlar tarafından on dokuzuncu yüzyılda İstanbul’a gelmiş gezgin fotoğrafçı ve ressamların Boğaziçi manzaralarının günümüz teknolojisiyle yeniden betimlendiği ‘Boğaz’ın Suları Çekildiği Zaman’ isimli işten hareketle İstanbul’un etkilendiğimiz ve değiştirmek istediğimiz yerleri hakkında konuşulacak. Çocuklar baskı sanatından faydalanarak kendi İstanbul’unu resmedecek.

13 Kasım Cumartesi

11.00 – 12.00

Balık Baskım (6-8 Yaş)

Zeynep Kaynar’ın ‘Ras(t)gele’ serigrafi baskı eserinden ilham alacak atölyede rasgele sözcüğü üzerine düşünülecek, dalga sesleri eşliğinde denizin altına bir yolculuğa çıkılacak. Daha sonra baskı teknikleri ve malzemeler anlatılarak çocuklar hayal ettikleri balıkları strafora çizerek renklendirecek. 

 

14 Kasım Pazar

11.00 – 12.00

Doğa Günlüğüm (6-9 Yaş)

Atölyede Sıla Ünlü İntepe’nin ‘Animalium İstanbul’ isimli video işinde bahsedilen İstanbul’da ve çevresinde yaşayan hayvan türlerinin şehir yaşamı büyüdükçe habitatlarında yaşanan değişim hakkında konuşulacak. Çocukların şehirde daha önceden yaşadığını fark etmediği türlere karşı olan duyarlılığını artıracak atölyede çocuklar kendi mini doğa gözlem günlüklerini oluşturacak.

20 Kasım Cumartesi

11.00 – 12.00

Konuşan Tekerler (6-8 Yaş)

Serkan Taycan’ın ‘’İki Deniz Arası’nda İki Ayak ve İki Teker ‘’ isimli video işi üzerinden bisiklet sürmek, yol almak, mekânı ve kendimizi keşfetmek ve yol alırken dünyayı algılayış biçimi üzerine konuşulacak atölyede çocuklar çeşitli malzemelerle de kendi bisikletlerini oluşturacak. 

20 Kasım Cumartesi

13.00 – 14.00

 

Zoologlar Müzede (5-8 Yaş)

Çocuklar Sıla Ünlü İntepe’nin İstanbul’da yaşayan birçok hayvan türünü konu alan ‘Animalium Istanbul’ eserinden yola çıkarak yaşadıkları bölgedeki hayvanları keşfe çıkacak.

21 Kasım Pazar

11.00 – 12.00

Vücudumdaki Kitaplık (6-8 Yaş)

Korhan Karaoysal’ın ‘İstanbul: Tanıdık Bir Kalabalık’ eserinden yola çıkarak “Her insan birbirinden farklıdır, ama nasıl?” sorusu üzerine düşünülecek. Çocuklar genetik bilimi üzerine sohbet ederek, kendilerini farklı kılan özelliklerini keşfedecek. 

27 Kasım Cumartesi

13.00 – 14.00

Haydi Oynayalım (6-9 Yaş)

Çocuklar bu atölyede Aslı Narin’in ‘Bir Direniş Olarak Oyun’ isimli işi üzerine konuşacak.  Oyun alanlarının dönüştüğü yeni biçimleri sorgulayacak ve hulahoplarla oyunlar oynayacaklar.

27 Kasım Cumartesi

15.00 – 16.00

İnsansız Şehir (5-8 Yaş)

Deniz Ezgi Sürek’in ismini latince bir deyiş olan ‘memento mori’, yani ‘fani olduğunu hatırla’ mesajından alan kompozisyonundan ilhamla insanların şehirlerde yaşamadığı bir senaryoda şehrin nasıl bir hale gelebileceği hakkında fikir yürütülecek; hayvanların ve bitkilerin tüm şehri sardığı hikayeler canlandırılacak. 

28 Kasım Pazar

11.00 – 12.00

Kilden Habitatım (5-8 Yaş)

Dün Bugün İstanbul sergisinde yer alan Sıla Ünlü İntepe’nin ‘Animalium İstanbul’ isimli videosundan hareketle “Video sanatı ne demek?”, “İstanbul’da hangi hayvanlarla beraber yaşıyoruz?”, “Çevremizde hangi hayvanları görüyoruz?” soruları eşliğinde sorgulama yapılacak. Atölyede ise seramikle ilgili konuşulacak; çocuklar merdanelerle plaka haline getirilecek killerin üzerine çizerek veya plaka üzerine rölyef şeklinde kendi habitatını oluşturacak. 

28 Kasım Pazar

13.00 – 14.00

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sakıp Sabancı Müzesi’nin Çocuklara yönelik Öğrenme Programları Kasım Ayında Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir