Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümünün “Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası” etkinlikleri kapsamında yaptığı “Yapay Zekâ ve Metaverse" konulu online paneli teknoloji dünyasının önemli ve başarılı isimlerinin katılımıyla gerçekleşti. Bilfen İlkokulları ve Ortaokulları Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Celale Esra Algan moderatörlüğünde Youtube üzerinden gerçekleşen panelin bu sene konukları PİAR – Stratejik Dijital Dönüşüm Danışmanı, Pay.Neer – Kurucu Ortağı Sayın Ozan İnan ve XR Masters CEO'su Sayın Ali Hantal oldu.
Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümü, “Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası” etkinlikleri kapsamında " Yapay Zekâ ve Metaverse" konulu online panel gerçekleştirdi. Bilfen Okulları öğrencileri ve veliler tarafından BilfenYoutube kanalında canlı izlenebilen panelde, PİAR – Stratejik Dijital Dönüşüm Danışmanı, Pay.Neer – Kurucu Ortağı Sayın Ozan İnan ve XR Masters CEO'su Sayın Ali Hantal kendi alanlarında görüşlerini Bilfenli öğrencilerle ve velilerle paylaştı.
Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen online panelde Bilfen Ortaokulları öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin katılımına yönelik olarak “Yapay Zekâ ve Metaverse” teması altında gerçekleşti. Bu tema kapsamında panelde “Dijital dönüşüm nedir? Yapay zekâ bu dönüşümde nerede yer alıyor? Yapay zekâyı eğitmek için gerekli olan veriler nereden geliyor, ve nasıl kullanılıyor? Kişisel verilerimiz ne kadar güvende? Gizlilik neden önem kazanıyor? Metaverse nedir? Metaverse evreninde duyularımızla algılayabileceğimiz bir alan mümkün olacak mı, nasıl? Teknoloji girişimcisi kimdir? AR, VR, XR nedir? NFT nedir? Farklı NFT varlıkları Metaverse içinde nasıl önem kazanıyor? gibi sorulara cevap arandı.
Ozan İnan
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan Ozan İnan, çalışma hayatına Yapı Kredi Bankası’nda yazılım uzmanı olarak başladı. Yapı Kredi’den sonra sırasıyla Avaya, Alcatel, Alcatel-Lucent Enterprise, RFS ve Alcatel-Lucent’teki 28 ülkeyi kapsayan üst düzey küresel görevlerinin ardından; IBM Türkiye’de önce satış direktörlüğü ve sonrasında yine IBM Türkiye’de genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ozan İnan, 2016 yılında Veeam Türkiye’ye yeni Ülke Müdürü olarak atandı. BT sektöründe yaklaşık 25 yıllık tecrübesi bulunan İnan, PİAR İletişim ekibine katılmadan önce Hitay Holding bünyesinde Teknoser Grup Genel Müdürü olarak görev yaptı.
İnan şu an teknoloji sektöründeki uzmanlığıyla etkili, sonuç odaklı ve uçtan uca iletişim danışmalığı sunan PİAR İletişim’de dijital dönüşüm süreçlerini yönetirken aynı kurumda yeni dönem Stratejik Dijital Dönüşüm Danışmanı olarak da görev yapıyor.
Ali C. Hantal
Bir seri girişimci ve teknoloji sevdalısı olan Hantal, ilk şirketini 1994 yılında Boğaziçi Üniversite'sinde İşletme okuduğu yıllarda kurdu. 1999'da ise Amerika' da MBA eğitimi aldığı sırada okul arkadaşları ile birlikte kurduğu Mezun.com çok kısa bir sürede Amerika'da Eğitim ve Yaşam hakkında bilgi almak isteyenlerin tek durak noktası olmayı başardı. Amerikan Büyükelçiliği dahil birçok güvenilir kurumun sitelerinde kaynak olarak Mezun.com'u göstermesiyle pazardaki en güvenilir ve itibarlı portal olmayı başaran firma, 2004 yılında Baltimore-Washington DC Metropolitan Bölgesi'nde en hızlı büyüyen şirket seçildi. Aynı yıl ismini Mezun Group olarak değiştirdi. Halen Mezun Group Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Hantal, 2013 yılında Silikon Vadisi'ne taşındıktan sonra VR teknolojilerini yakından deneyimleme fırsatını buldu ve 2015'de XR Masters şirketini kurdu. Genç firma, 2016 yılında Microsoft Hololens karma gerçeklik gözlükleri için uygulama geliştiren ilk firmalardan olmayı başardı ve bu sayede Microsoft, IBM ve Ernst & Young gibi global firmalarının AR-GE ekipleriyle birlikte karma gerçeklik projelerinde çalışma fırsatı buldu.
Hantal, XR Masters Kurucusu, OnSiteViewer kurucu ortağı, Open AR Cloud (OARC) Senior Test Bed Koordinatörü ve Augmented World Expo (AWE) Nite İstanbul lideridir.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı