Abdi İbrahim 'Bilimsel Gündem' bülteninde bu hafta: Hava kirliliği, Alzheimer hastalığına zemin hazırlıyor

featured
abdi-ibrahim-bilimsel-gundem-bulteninde-bu-hafta-hava-kirliligi-alzheimer-hastaligina-zemin-hazirliyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdi İbrahim ‘Bilimsel Gündem’ bülteninde bu hafta: 

Hava kirliliği, Alzheimer hastalığına zemin hazırlıyor

 

Abdi İbrahim Medikal Direktörlüğü tarafından hazırlanan “Bilimsel Gündem” bültenlerinin yeni sayısında, her zamanki gibi birbirinden ilginç konu ve araştırmalar yer alıyor. Hava kirliliğinin Alzheimer hastalığını tetiklemesi, çocuklarda ve gençlerde ruh sağlığının beden sağlığı üzerindeki etkileri ile bağırsak mikrobiyotası ve akciğer kanseri arasındaki ilişki, bültenin son sayısında öne çıkan bazı başlıklar. 

 

TÜRKİYE’NİN iyileştiren gücü Abdi İbrahim’in Medikal Direktörlüğü’nce hazırlanan ve 2 hafta bir yayımlanan, “Bilimsel Gündem” bültenlerinin son sayısında, yine çok yararlı bilgilere ve tıptaki son araştırmalara yer veriliyor. 

 

Çocuklarda, ruh ve beden sağlığı arasındaki çarpıcı ilişki

 

“Bilimsel Gündem”in yeni sayısında, özetle şu içerikler yer alıyor: 

  • Hava kirliliği, solunum ve kardiyovasküler fonksiyon bozukluklarına, uyku anormalliklerine ve hatta Alzheimer hastalığına neden olabiliyor. 
  • Çocuk ve gençlerde ruh sağlığı ile beden sağlığı arasındaki ilişkiye dair araştırmaların sonuçları, bu haftaki “Bilimsel Gündem” bülteninde.
  • Bağırsak mikrobiyotasında bozulma, akciğer kanserine zemin hazırlayabiliyor. 

Spotify ve YouTube’a da yükleniyor

 

Tıbbın popüler alanındaki tüm yeni gelişmelerin, sade, kolay anlaşılır ve bilgilendirici bir yapıda kamuoyu ile paylaşıldığı bültenler, 25 bin KVKK onaylı kişiye mail yoluyla iletiliyor. Tıp alanındaki gelişmelerin yanı sıra Türk ve yabancı bilim insanları hakkında da bilgi paylaşımı yapılan referans kaynak niteliğindeki bültenler, Abdi İbrahim web sitesinde yayımlanıyor. Bunun yanı sıra her yeni sayısı podcast formatında Spotify’a yükleniyor ve sonrasında bu podcastler Youtube üzerinden de paylaşılıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Abdi İbrahim 'Bilimsel Gündem' bülteninde bu hafta: Hava kirliliği, Alzheimer hastalığına zemin hazırlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir