Anne-Bebek Dostu Yenilikçi Ürünler, CBME Türkiye Fuarı’nda Tanıtılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin önde gelen anne, bebek, çocuk ürünleri üreticileri, distribütörleri ve alıcıları 8-11 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CBME Türkiye – 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuar’ında buluşmaya hazırlanıyor. Anne Bebek Çocuk sektörüne dair geniş yelpazede katılımcı çeşitliliğine sahip fuarda, ebeveynlerin çocuklarına dair ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üreten çok sayıda ürün ilk kez tanıtılacak. 

 

CBME Türkiye – 39. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı, 8-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yeni ürün lansmanı yapacak ve en trend koleksiyonlarını sergileyecek, Türkiye, Polonya, Portekiz ve Rusya’dan 650 markanın katılımıyla gerçekleşecek. İhracat odaklı ve Türk üretici firmaların ağırlıklı olduğu CBME Türkiye’ye katılımcısı markaların geliştirdiği anne bebek dostu yenilikçi ürünler, dikkatleri üzerine çekiyor.

 

KARANLIKTA PARLAYAN EMZİK VE BİBERON

Bebek ürünleri sektöründe 30 yıla yakın tecrübesi ile Türkiye’nin ilk ve tek anti-kolik Gold biberonunu üreten Türk markası Mamajoo, yine bir ilke imza atarak Türkiye’nin ilk ve tek “Gece&Gündüz biberonu” ile “Black&PearlGece&Gündüz emzik” serilerini üretti. CBME Türkiye katılımcısı firmanın geliştirdiği Mamajoo Gece&Gündüz biberonlarının halkası, Black&Pearl Gece&Gündüz emziklerinin ise gövdesi karanlıkta bir süre parlıyor. Bu sayede ebeveynler gece ışığı açmak zorunda kalmadan ve bebeklerinin uykusunu bölmeden karanlıkta emzik ve biberonları rahatça bulabiliyor. Böylelikle hem anneler hem de bebekleri gece rahatça uyumaya devam edebiliyorlar.

 

Biberonlar, gece parlamaları ve kolayca bulunmaları dışında da pek çok özelliğe sahip. Daha dengeli durması için geniş tabanlı tasarlanan ürün; doldurmayı, temizlemeyi ve gerektiğinde bebeklerin kaşıkla beslenmesini kolaylaştırmak için geniş ağızlı olarak tasarlanmış. Ergonomik kavrama kavisleriyle minik ellerin kas gelişimini destekleyen Mamajoo biberonları üzerindeki ölçek işaretleri sayesinde anneler bebeklerinin ne kadar beslendiğini kontrol edebiliyor. Emzikler ise bebeklerin diş ve damak gelişimine zarar vermeyecek şekilde ortodontik (damaklı) formda üretiliyor. Emzik kalkanındaki geniş hava delikleri salya birikimini önleyip, sürekli hava dolaşımını sağlayarak bebeklerin hassas cildinin tahriş olmasını engellemeye yardımcı oluyor.

 

HEM BEŞİK HEM OYUN PARKI 

Kendi tasarladığı ürünleri yüzde yüz yerli üretimle imal eden CBME Türkiye’nin daimi katılımcısı Acar Pazarlama’nın Ciciko markası kapsamında geliştirdiği “Velar Oyun Parkı”, hem beşik hem de oyun parkı olarak kullanılabiliyor. İstenirse katlanıp kaldırılabilen 12 kg ağırlığındaki ürün, özel taşıma çantası ve tekerlekleri sayesinde kolayca taşınabiliyor. Velar Oyun Parkı, dar mekanlarda kullanım kolaylığı ve seyahat gibi durumlarda taşınarak ebeveynlere bebeklerini alıştıkları ortamda uyutma ve oyun oynatma şansı sunuyor.

 

SEVİMLİ KAPI DURDURUCU BEBEKLERİN PARMAKLARI GÜVENDE 

Yüzde 100 yüz yerli sermaye ile kurulan ve çeyrek asırdır anne baba ve bebeklerin ihtiyacı olan yenilikçi ürünler geliştiren Sevi Bebe de CBME Türkiye’de 3 yenilikçi ürününü tanıtacak. Firmanın geliştirdiği ve pelüş hayvan desenleriyle oyuncak görünümünde olan “Sevimli Kapı Durdurucu”, çocukların parmaklarının kapıya sıkışmasını önlüyor. Kolayca kapı koluna takılıp çıkartılabilen ürün, aksesuar olarak bebek arabası içinde kullanılabiliyor. 

 

EMNİYET KEMERLİ OYUN MİNDERİ 

Sevi Bebe’nin diğer ürünü; “Çok Fonksiyonlu Oyun Minderi”, yumuşak dokusuyla bebeğe rahat bir oyun alanı sağlıyor. Çok fonksiyonlu destekli minder ayarlanabilir kaydırmaz emniyet kemeri özelliği ile güvenli duruş sağlarken, destek minderi isteğe bağlı olarak halıya sabitlenebiliyor. Oyuncak askısı mindere takılıp çıkartılabilen ürünün, oyun halısı ve fermuarlı minder kılıfı kolayca çıkarılıp makinada yıkanabiliyor. Ürün, anne ve babalara oyun oynayan bebeklerini güvende tutmada önemli bir konfor sunuyor. 

 

GÜNLÜK YAŞAMDA DA KULLANILABİLEN EMZİRME YASTIĞI 

İki çocuk annesi bir kadın girişimci tarafından tasarlanan “Babela Emzirme yastığı”, hamilelik ve hamilelik sonrası dönemde, günlük yaşamda kullanılabileceği gibi bebek emzirirken de annelere ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor. CBME Katılımcısı yerli bir firma olan Babela, ürünlerinde ököteks" sertifikalı yüzde 100 organik pamuktan üretilmiş kumaş kullanıyor. Sağlığa zarar verici madde içermeyen yastıkların dolgu maddesi micro EPS Polyesterol'dan oluşuyor. Önceleri sadece Turkuaz mavisi emzirme yastığı üreten firma, yoğun talep karşısında diğer renkler de de üretime başlamış.

 

EMZİRME TİŞÖRTLERİ İLE ANNELERE HER AN HER YERDE EMZİRME KOLAYLIĞI

Anne sütü bebeklerin sağlıklı gelişimi için çok önemli. Bu ihtiyaç üç çocuk annesi bir kadın girişimcinin kendi bebeği için geliştirdiği “LeZer Emzirme Kıyafet” koleksiyonunun doğmasını sağlamış. Yüzde 100 organik Türk pamuğundan üretilen Babela Emzirme koleksiyonunda, gizli çıtçıtlı, fermuarlı ve bedene tam oturan bebek emzirme t-shirt’leri, gizli dikey çıtçıtlara sahip havalı oversize sweatshirt'ler, emzirme elbiseleri ve uzun kollu giysiler yer alıyor. Ürünler annelere bebeklerini sabah, öğlen veya akşam saatlerinde istedikleri anda ve yerde emzirme kolaylığı ve bu süreçte kendilerini rahat hissetme konforu sağlıyor.

 

SU GEÇİRMEZ ANNE BAKIM ÇANTASI

Anne bakım çantaları bebeklerinin her ihtiyacını karşılamada annelerin en önemli yardımcıları arasında yer alıyor. Çeyrek aşıra yaklaşan geçmişi ile köklü bir firma olan My Collection, ürettiği su geçirmez anne bakım çantaları ile bebek ürünlerinin çok daha rahat bir şekilde yerleştirilmesi ve bu ürünlerin ihtiyaç halinde seçimini kolaylaştırıyor. Su geçirmez özelliği sayesinde eşyaları kuru tutan ürün şık tasarımı ile annelere tarz olmaya devam etme lüksü sunuyor. 

 

BEBEĞE ANNE KARNI HİSSİ VEREN UYKUYA DALMA HAMAĞI 

Uykuya dalmakta zorlanan 0-3 ay arası bebekleri için Sevi Bebe tarafından geliştirilen “Pratik Bebek Hamağı”, hamak içindeki bebeğe anne karnı hissi veriyor. Bu tanıdık his sayesinde bebekler güvenli ve sakince uykuya dalıyor. Mutlaka ebeveyn gözetiminde kullanılması gereken hamak, bebeğin ağırlığını eşit şekilde dağıtıyor ve omurganın doğal duruşunu destekliyor, düz zemin olmadığı için de kafa düzleşmesi riski azaltıyor. Ürün kolayca kurulup, sökülebiliyor. Hamak bebeği uyutma aşaması için kullanılıyor, bebek uyuduktan sonra karyolaya alınması gerekiyor.

 

TÜRKİYE’DE AİLELER BEBEKLERİ İÇİN YILDA 8 İLA 10 BİN TL CİVARI HARCAMA YAPIYOR

Türkiye’de TUİK verilerine göre yılda 1,3 milyon bebek dünyaya geliyor. Gelişmekte olan ülkelerde alım gücünün artması, anne ve babalar için öncelikli olan bebek ve çocuk ürünleri kategorisini gerek ortalama fiyat gerekse hacim olarak olumlu etkiliyor. Öte yandan yüksek gelirli çalışan kadın nüfusu artıyor ve bu gruptaki anneler bebek ve çocuklarının ihtiyaçlarına daha fazla para harcıyor. Türkiye’de ailelerin bebekleri için yılda 8 ila 10 bin TL civarı harcama yaptığı tahmin ediliyor. Sektörde; yatak, mobilya, bebek arabası gibi büyük satın alımlar, doğumun ilk aylarında yapıldığı için, en çok harcama da yenidoğan grubunda gerçekleşiyor. 

 

ÇOCUK MODASI TRENDLERİ SEMİNERİ 9 ARALIK’TA CBME TÜRKİYE’DE

CBME Türkiye’nin uzun yıllardır seminer ve içerik partneri olan WGSN, bölgenin en güçlü uluslararası bebek ve çocuk ürünleri fuarında, Sonbahar-Kış 22/23 çocuk modası trendlerine dair özel bir seminer veriyor.  WGSN Türkiye Satış Müdürü Seden Ünlü’nün 9 Aralık ‘ta 14:00-15:30 saatleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceği Sonbahar-Kış 22/23 Çocuk Modası Trendleri Semineri’ni, yalnızca ön kayıt yaptıran sınırlı sayıda CBME Türkiye katılımcı ve ziyaretçisi izleyebilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Anne-Bebek Dostu Yenilikçi Ürünler, CBME Türkiye Fuarı’nda Tanıtılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir