Avrupa'nın en büyük otomobil kulüplerinden Continental yaz lastiklerine övgü

featured
avrupanin-en-buyuk-otomobil-kuluplerinden-continental-yaz-lastiklerine-ovgu.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya, Avusturya ve İsviçre’nin önde gelen otomobil kulüpleri, Continental’in UltraContact ve PremiumContact 6 yaz lastiklerinin “güvenli sürüşte standart belirleyici” olduğunu belirtti. Continental lastikler, otomobil kulüpleri tarafından gerçekleştirilen testlerde en yüksek notu alırken, dayanıklılık ve kilometre performansı özellikleriyle de öne çıktı. 

Bu yıl 50. defa düzenlenen yaz lastikleri testinde, Avrupa’nın en büyük otomobil kulüpleri Continental’in PremiumContact 6 ve yeni UltraContact lastiklerine en yüksek derecelendirme olan “iyi” ödülünü layık gördü. Almanya’dan Genel Alman Otomobil Kulübü (ADAC), Avusturya Otomobil, Motosiklet ve Turing Kulübü (ÖATMC) ve İsviçre Otomobil Kulübü (TCS), Continental lastiklerin ıslak ve kuru yol koşullarında sağladığı güvenli sürüş özelliklerini övgüye değer buldu. Otomobil kulüplerinin gerçekleştirdiği değerlendirmelerde bu yıl bir ilk olarak “çevresel test” de uygulandı. Buna göre, lastiklerin kilometre performansı, aşınma, yuvarlanma direnci, yuvarlanma sesi ve genel sürdürülebilirlik durumu da testlere dâhil edildi.

Uzmanlar, UltraContact lastiklerin kuru yol koşullarındaki performansının “genel değerlendirmede iyi puan aldığını” belirtti. UltraContact ayrıca çevresel denge kriteri için gerçekleştirilen testte de en iyi sonuçlardan birini elde etti. Dünyanın her yerinden üreticilere ait 205/55 R16 91V ebadında 50 farklı lastik modeli üzerinde testler gerçekleştiren otomobil kulüpleri, Continental’in diğer ürünlerini de “iyi” olarak derecelendirdi. Uniroyal RainSport 5, Semperit Speed-Life 3, Barum Bravuris 5 HM, Viking Protech Newgen ve General Tire Altimax One S, en yüksek ikinci puan olan “yeterli” derecesine layık görüldü.

PremiumContact 6 üstün performansıyla rakiplerini eledi

PremiumContact 6, otomobil kulüplerinin yaptığı değerlendirmeye göre, güvenlik sınırlarını aşmayan performansıyla testlerde en kısa fren mesafesini sağlamayı başarırken, ıslak yol koşullarında en yüksek puanı aldı. Yıpranma testlerinde Continental PremiumContact 6, tahmini kilometre performansında en yüksek notu alırken, lastiğin aşınma oranının ise düşük olduğu belirtildi. 

Islak zemin fren testleri, sürüş güvenliğinde en iyi performansı gösteren PremiumContact 6 ile özel olarak kilometre performansına odaklanarak tasarlanan bütçe dostu Asya menşeli bir diğer lastik modeli arasındaki farkın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Söz konusu bütçe dostu lastiklerin kullanıldığı VW Golf 8 model araç 80 km/s hızla yapılan frenle yaklaşık 60 metrelik fren mesafesi sağlarken, Continental lastiklerin kullanıldığı araç sadece 34,4 metrelik fren mesafesi sağlamayı başardı.

Otomobil kulüplerinin övgüsünü alan PremiumContact 6’nın artık bir üst modeli de var. PremiumContact 6 ile kıyaslandığında yeni Continental PremiumContact 7 daha üstün kilometre performansı, daha kısa fren mesafesi, daha düşük yuvarlanma direnci ve daha da hassas kullanım sunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Avrupa'nın en büyük otomobil kulüplerinden Continental yaz lastiklerine övgü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir