BSH Türkiye’den 20 yılda 21 bini aşkın ağaç

featured
bsh-turkiyeden-20-yilda-21-bini-askin-agac.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BSH Türkiye, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle 2002’de başlattığı Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’ni bu yıl 20’nci kez gerçekleştirdi. Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’ndeki ormanlık alanda toprakla buluşturulan 1.000 yeni fidanla etkinlik kapsamında geleceğe kazandırılan ağaç sayısı 21 bin 100’e ulaştı. Böylece yalnızca Tekirdağ’da yapılan 21 bini aşkın ağaçlandırma çalışmasıyla 7 bin 588 ton karbon azaltımı sağladı.

 

Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı beyaz eşya üreticilerinden biri olan BSH Ev Aletleri Grubu’nun tüm faaliyetlerinin temelinde sürdürülebilir yaşam vizyonu bulunuyor. Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye, 20. Geleneksel Ağaç Dikim Etkinliği’ni Çerkezköy’deki orman alanında gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını BSH Türkiye Bulaşık Makinesi Fabrikası Direktörü Emrah Cihan’ın yaptığı etkinliğe Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nden üst düzey katılımcılar, akademisyenler, yerel medya kuruluşu temsilcileri, gönüllüler ve BSH çalışanları katıldı. Böylece şirket 2002'den bugüne gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yalnızca Tekirdağ bölgesinde diktiği 21 bin 100 ağaçla 7 bin 588 ton karbon azaltımı sağladı.

 

BSH’nin kurumsal sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak çevre kirliliğini önlemek ve karbon ayak izini azaltmak için çalıştığını belirten BSH Türkiye Bulaşık Makinesi Fabrikası Direktörü Emrah Cihan, “BSH olarak iklim kriziyle mücadele etmek, gelecek nesillere yüksek yaşam kalitesi sunabilmek ve doğal yaşamı koruyabilmek için gerçekleştirdiğimiz projelerden biri olan Ağaç Dikim Etkinliğimizin 20. yılında Çerkezköy’de 21 bin 100’üncü ağacımızı dikerek havanın, suyun, toprağın, canlıların yani kısaca geleceği korunmasına katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Yarınlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

BSH Ev Aletleri Grubu, tüm dünyada 2030 yılına kadar ürünlerinin yüzde 50’sinin yalnızca dönüştürülmüş malzemelerden oluşmasını ve cihazlarında yeniden kullanılabilen malzeme oranını yüzde 95’e çıkarmayı amaçlıyor. Hali hazırda dünyanın her yerindeki tesislerinde 2020’den beri net sıfır olarak faaliyet gösteren BSH, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarının tamamında da yüzde 15 azaltım hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

BSH Türkiye’den 20 yılda 21 bini aşkın ağaç

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir