Bütçeye Uygun Olacak Şekilde Tasarlanan Akıllı Telefonlar

Bütçeye Uygun Akıllı Telefonlar
Bütçeye Uygun Akıllı Telefonlar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatımızın her alanına yansıyan önemli gelişmelerden birisi de teknoloji dünyasındaki gelişmelerdir. 2000’li yıllardan beri sürekli olarak teknolojik yeniliklerle karşı karşıyayız. Sadece cep telefonu bile iletişim anlamında devrim niteliğinde bir gelişmeyken ilgili cihazların akıllı telefonlara evrilmesi, durumu bambaşka boyutlara taşıdı. Akıllı telefonlar ortalama olarak bir bilgisayarın sahip olduğu tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla cep telefonlarının zaman içerisinde hem teknik, hem de tasarım anlamında değiştiğini söyleyebiliriz.

Akıllı telefonların gelişimi 2007 yılında iPhone’un 2G’yi tanıtmasıyla başlıyor. Bu anlamda Apple ve iPhone serisi, akıllı telefon alanında önemli bir yere sahip. Ancak çeşitli markaların akıllı telefon bağlamında çalışma yürütmesi sonucunda birçok model ortaya çıkmış durumda. Ayrıca sadece teknolojik cihazları üreten markaların da hayatımıza girmesi söz konusu. Hâl böyle olunca akıllı telefonlara olan talepte arttı, seçenekler de çoğaldı. Bu nedenle günümüzde birçok akıllı telefon modeli bulabilmek mümkün.

Sosyal medyanın da gelişmesiyle birlikte iletişim, artık anlık sürelere indirgenmiş durumda. Bunun büyük bir çoğunluğu ise akıllı telefonlarla sağlanıyor. Buna göre günlük yaşamımızın ayrılmaz parçalarından birisini akıllı telefonlar oluşturuyor. Çekilen fotoğraflar, bunların paylaşılması, kalite içeren videolar… Hepsi bir akıllı telefon ile gerçekleştirilebiliyor. Akıllı telefon modellerindeki teknoloji geliştikçe fiyatların da ideal seviyelere gerilediğini görüyoruz. Yine de son çıkan modellere olan talep fazla olduğu için bu modeller adına fiyatların yüksek düzeylerde olduğunu söyleyebiliriz.

Yüksek Performanslı Akıllı Telefonların Özellikleri Nelerdir?

Akıllı telefon seçiminde kullanım amacınıza ve ihtiyacınıza göre hareket etmeniz, verimlilik açısından iyi olacaktır. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra uygun bütçeye sahip ilgili telefon modellerinin tüm özelliklerini incelemeniz gerekiyor. Bu da güncel olarak yüksek performansa sahip akıllı telefonların özellikleri nelerdir sorusunu gündeme getiriyor.

Özellikler incelendiğinde ilk etapta cihazın işlemci yapısının güçlü olması gerekiyor. Akıllı telefonların küçük ölçekli birer bilgisayar olduğunu farz ederek, tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi işlemci, akıllı telefonlarda da büyük öneme sahip. İşlemci güçlü olduğunda ilgili cihazın veri işleme yeteneği de o kadar hızlı ve güçlü oluyor. Kullanım anlamında pratiklik ve hız sağlayan bu özellik, birçok akıllı telefonda dikkat edilmesi ve incelenmesi gereken ilk noktadır.

RAM, bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarda da önemli donanımlardan birisidir. Bu aygıt, kısa süreli hafıza görevi görür ve çalıştıracağınız uygulamalarda verimliliği artırmaktadır. Bundan dolayı RAM kapasitesinin yüksek olduğu cihazlarda daha fazla işlemi kusursuz bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca oyun oynamayı seviyorsanız, cihazınız açısından güçlü bir RAM kapasitesinin varlığı daha da önem kazanıyor.

Ekran, akıllı telefonlarda yer alan önemli donanım bileşenleri arasındadır. Telefonunuzu yoğun olarak video izlemek ve film izlemek için kullanıyorsanız ekran bileşenine dikkat etmenizde büyük fayda bulunuyor. Büyük ölçekli ekranlar ve beraberinde yüksek çözünürlük sağlayan ekranlar, bu anlamda tercih sebebi oluyor. Bu nedenle güçlü bir akıllı telefonda aramanız gereken özelliklerden birisi de ekran bölümünde gerçekleşiyor.

Depolama kapasitesi, akıllı telefonların veri saklama kapasitelerini ifade eder. Akıllı telefon modellerinin fiyatlanmasında oldukça etkili olan bu özelliğin ihtiyacınızı karşılaması gerekir. Model ile birlikte sunulan seçenekler arasında 64, 128, 256, 512 GB gibi alternatifler bulunuyor. Cihazınızdan maksimum verim almak için bu tercihi doğru bir şekilde yapmanız gerekebilir. Özellikle bir model ile ilgili üst sürümler mevcutsa, ilk değişikliğin dâhili depolama alanında sağlandığını söyleyebiliriz.

Pil kapasitesi, akıllı telefonun kullanışlı olmasını etkileyen en önemli özelliktir. Şarj haricinde kullanım süresini doğrudan etkiler. Seçim yaparken mutlaka kontrol edeceğiniz özellikler arasında yer almalıdır. Yüksek pil kapasitesi ve beraberinde hızlı şarj özelliği bulunan telefonlar, tercihte ilk sıralara oynayabiliyor.

Kamera, son olarak dikkat etmeniz gereken akıllı telefon özelliğidir. Kamera kapasiteleri, teknoloji ile doğru orantılı bir şekilde zaman içerisinde gelişmiştir. Modellerin fiyatının oluşturulmasında da doğrudan etkili bir özelliktir. Video ve fotoğraf çekmek sizin için oldukça önemliyse ve bunu kaliteli bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız, aramanız gereken özelliklerden birisi de yüksek kalite içeren kamera özellikleri olmalıdır.

Huawei Nova 10 Özellikleri

Huawei Nova 10 Özellikleri
Huawei Nova 10 Özellikleri

Huawei Nova 10 modeli, ilgili markaya ait en çok tercih edilen akıllı telefon modellerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. 168 gramlık hafif yapısı, onu tercih edilebilir kılsa da tek başına bu özellik yeterli olmuyor. 

Diğer özellikler bağlamında da cihazın oldukça iyi durumda olduğunu söyleyebiliriz. İlgili telefonun temel özellikleri şu şekildedir;

  • 6.67 inç ekran boyutu,
  • 128 GB dâhili depolama alanı,
  • 8 GB RAM bellek,
  • 4000 mAh pil kapasitesi,
  • Çift hat özelliği,
  • Hızlı şarj özelliği,
  • 2.4 GHz CPU frekansı,
  • 8 çekirdekli işlemci yapısı,
  • 50 MP kamera çözünürlüğü,
  • 1080 x 2400 piksel FHD+ ekran çözünürlüğü,
  • Parmak izi okuma özelliği.

Görüldüğü üzere telefonun birçok işlem açısından yeterli olması söz konusudur. İster oyun oynayın, isterseniz grafik tasarımı yapın… Birçok işlem için Huawei Nova 10 sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Xiaomi 11T Özellikleri

Xiaomi 11T Özellikleri
Xiaomi 11T Özellikleri

Xiaomi markası, teknolojik cihazlarda son dönemlerde oldukça popüler markalardan birisi. Onu bu kadar popüler yapmasının sebebi kaliteli özellikleri uygun fiyatlara sunmasında yatıyor. İlgili marka akıllı telefon üretiminde de oldukça ön plana çıkıyor. Üretmiş olduğu akıllı telefon modelleri arasında sıkça tercih edilen modellerden birisi de Xiaomi 11T modelidir. 

Bu telefon, birçok özellik bakımından teknoloji otoritelerince tam puan aldı. İlgili telefonun temel özellikleri aşağıdaki gibidir;

  • 6.67 inç ekran boyutuyla oldukça yeterli düzeyde olduğu görülüyor.
  • 256 GB dâhili depolama alanı sunması, muadillerine göre ön plana çıkaran özellikler arasında.
  • 8 GB RAM bellek ile hızlı bir şekilde uygulamalarınızı çalıştırabilir, verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • 5000 mAh pil kapasitesi sayesinde uzun kullanım süresi mümkün olacaktır.
  • Çift hat kullanım özelliğinin bulunması, iki hatta sahip olanlar için oldukça ideal bir konumda.
  • Hızlı şarj özelliği bulunan cihazda bu özellik ile beraber kısa süreler içerisinde telefonunuzu şarj edebilmeniz mümkün.
  • 3.0 GHz CPU frekansı bulunan ve 8 çekirdekli işlemci yapısı bulunan cihazda, hız ve pratiklik yönünden adeta kusursuzluk aktarılmış.
  • 0.554 W/kg SAR değeri oldukça düşük düzeylerde.
  • 108 MP kamera çözünürlüğü sunması, kaliteli video çekimi ve fotoğraf çekimi için fazlasıyla yeterli düzeyde.
  • 1080 x 2400 FHD+ piksel ekran çözünürlüğü ile yüksek çözünürlüğe sahip oyunları oynayabilir, filmleri izleyebilirsiniz.

Oppo A74 Özellikleri

Oppo A74 Özellikleri
Oppo A74 Özellikleri

Oppo markası da akıllı telefon alanında son dönemin en gözde markalarından birisi. Kullanıcılar birçok özellik seçeneğiyle tercihini Oppo’dan yana kullanıyor. 

 

 

Bütçeye Uygun Olacak Şekilde Tasarlanan Akıllı Telefonlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir