EÜ'de Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

featured
eude-ebelik-haftasi-ve-dunya-ebeler-gunu-cesitli-etkinliklerle-kutlandi.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Moğolistan Ulusal Tıp Bilimleri Üniversitesi Darkhan-Uul Tıp Fakültesi iş birliği ile Ulusal Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü dolayısıyla “4. Uluslararası Bilim ve Uygulama Online Konferansı” düzenlendi. “Yaşamsal İklim Çözümü” teması ile ebelik alanındaki bilimsel konuları uluslararası platformda ele alan etkinlik, sağlık kurumlarında çalışan ebeleri, ebelik öğrencilerini ve akademisyenleri bir araya geldi. 

Konferans; Moğolistan Ulusal Tıp Bilimleri Üniversitesi Darkhan-Uul Tıp Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayasgalanmunkh Baatar ve Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin Çeber Turfan’ın açılış konuşmaları ile başladı. Yurt içinden ve dışından bilim insanlarının katıldığı konferansta; iklim değişikliğinin gebelik, doğum ve yenidoğan sağlığı sonuçlarına etkisi ana teması altında; erken doğuma neden olan faktörler, gebelerin sağlık bakım davranışları, adölesan gebelerin cinsel sağlığı, postpartum depresyonda bakım gibi konuları  kapsayan sunumlar yapıldı.

Çok uluslu katılım

Sekretaryasını Dr. Dulamjav Purevdorj ve EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hafize Öztürk Can’ın üstlendiği konferansta, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sevil Hakimi iklim değişikliğinin kadın ve yenidoğan sağlığı üzerine etkilerini anlattı. Konferansta Türkiye dışında Moğolistan, Japonya, Kore, Moldova, Rusya, Amerika gibi ülkelerden konuşmacılar ve katılımcılar yer aldı. Konferansa lisansüstü öğrenciler ve genç araştırmacılar sözel bildirileri ve sunumlarıyla katılım sağladılar.

Renkli “Ebeler Günü” kutlaması

Ege Ebelik Topluluğu (EGEBET) tarafından düzenlenen “Ebeler Günü Kutlaması” etkinliği ise EÜ Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Soğukpınar, EGEBET Danışmanı Doç. Dr. Ummahan Yücel ve EGEBET Topluluk Başkanı Merve Nur Atan’ın da katılım gösterdiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında; “Adını Ebem Koysun” tiyatro oyunu, ödüllü bilgi yarışması, zeybek ve harmandalı dans gösterileri, müzik dinletisi gibi çeşitli etkinliklerle katılımcılar keyif dolu anlar yaşadı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

EÜ'de Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir