Mimari Lineer armatür

Mimari Lineer armatür
Mimari Lineer armatür
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lineer armatür, günümüzde dekoratörler arasında çok popüler olan ve iç tasarımcılar, mimarlar vb. arasında pek çok hayran bulan en yeni aydınlatma türlerinden biridir. Lineer aydınlatma, modern ve minimal iç aydınlatma tasarımına ilgi duyan kişiler arasında da oldukça popülerdir.

Günümüzde çoğu aydınlatma tasarımında lineer ışıklar kullanılmaktadır, lineer ışıklar esnek ürünlerdir. Aydınlatmanın işlevi de görsel bir sanattır, ışığın boyutu, rengi, montaj yöntemleri, kontrol yöntemleri her mekana göre değişiklik göstermektedir. Uzunluk, kurulum ve bağlantı gereksinimlerine göre serbestçe özelleştirilebilir. Dahili ışık kaynağı da istenilen tasarıma göre gücünü ve renk sıcaklığını değiştirebilmektedir. Ayrıca akıllı kontrol sistemlerinin popülaritesiyle birlikte, mekanın görsel sanatsal efektlerini iyileştirmek için daha fazla kullanıcı akıllı kontrol efektleri eklemeyi tercih ediyor.

Lineer ışığın uygulanması:

Lineer  aydınlatmanın bir sanat  olarak kullanılması da çok güzeldir; hassas ve düzgün ışık değişimi ve mekanda harmanlanmasıyla mükemmel ışık efektini getirir ve çekiciliği ve benzersiz mekansal hissi gösterir.

Ofis alanı tasarımında tasarımcıların ilk tercihi olacak.Lineer ışıklar ticari alanlarda da yaygın olarak kullanılıyor, ışık gerekli bir dekoratif unsur ve ışık sayesinde genel mekan kolaylıkla aydınlatılabiliyor.

Lineer aydınlatma pratik ve ayarlanabilir bir ürün olarak sunulmaktadır.

Işık ve gölgenin akıllı değişimleri ve aydınlık ile karanlık arasındaki kontrast sayesinde tüm bina çekicilik ve canlılıkla doludur ve harika görsel efektler sağlar.

Merdivende kullanın:

Lineera armatürler farklı ölçü ve modellerde duvar köşelerinde, merdiven birleşim yerlerinde ve ayrıca merdiven alt kısımlarında kullanabilirsiniz. Merdivenlerdeki doğrusal aydınlatma, ışığı mekana taşıyor ve görsel bir ışık ve gölge hissi ile sanal ve gerçek arasındaki kontrastı yaratırken mekansal dokuyu zenginleştiriyor.

Ofislerde lineer aydınlatma uygulaması:

Size lineer ışıklarla ofis aydınlatması için fikirler veriyoruz. Ofis aydınlatmasında ışık tasarımı ve seçiminde dikkat edilmesi gereken çok önemli iki nokta vardır.

Birinci nokta çalışanlar için yeterli ışık oluşturmak, ikinci nokta ise çalışanların göz yorgunluğunu ve baş ağrısını önlemek için ışığı titremeden kullanmaktır. Bu amaçla lineer ışık kullanmak için titremeyen veya yanıp sönen ışıklar kullanmalı, aydınlatma oluşturmak için ışık kurulumunun yüksekliğine de dikkat etmelisiniz. Ayrıca doğrusal ışıklar, dolaylı ve dağınık ışık nedeniyle gözlere zarar vermez. Bu nedenle çalışanlar ve katılımcılar ofis alanında kendilerini rahatsız hissetmezler. Ofis alanını aydınlatmak istiyorsanız aşağıdaki noktalara dikkat edin.

Toplantı masasını veya büyük masaları aydınlatmak için masa ölçülerinde dikdörtgen veya kare lineer ışıklar kullanın. Bunu yaparak, tüm masa alanı yeterince aydınlatılacak ve aynı zamanda müşteri veya çalışanların karşılanmasında benzersiz bir etkiye sahip olacaktır.

İstenilen mekanın tasarımında Kenaf tavanları gibi tekdüze bir tavan kullanılıyorsa, hem yüksek hem de düşük ışığa sahip, iki taraftan sarkıt lineer armatürü tercih edebilirsiniz, lambanın her iki tarafı da açılıp kapatılabilir. Üst mekanın aydınlatması tavanı, alt mekanın aydınlatması ise zemini ifade etmektedir.

Mutfak için lineer ışık uygulaması:

Lineer hatların kurulum açısından herhangi bir kısıtlaması yoktur ve dilediğiniz ortam ve mekanda kullanabilirsiniz. Mutfak dolaplarının altındaki ışık hattını gizli olarak kullanabilirsiniz ve size eşit bir ışık sağlayacaktır.

Ayrıca her türlü dolaplara ışık hattı takılarak dolaplardaki karanlık problemini çözer, lineer ışığın bir diğer avantajı da 12 volt kullanılabilmesidir bu da ışık hattının en büyük avantajı diyebiliriz elektrik çarpması tartışması için.

Kitaplıklar, gardıroplar ve diğer eşyalar aydınlatma işlevini yerine getirirken tüm alanı aydınlatarak insanların görsel odağını çeker. Dahili ışık kaynağını artırmak için kabine yerleştirilen doğrusal LED ışık ve rafların akıllı kombinasyonu, kapalı alan hissini zayıflatabilir ve iç alanı tamamen doldurabilir.

Aydınlatmanın en önemli kısımlarından biri ofis ünitesinin giriş alanı veya giriş bankosudur çünkü donanımlı bir ofisin ilk görünümünü gösterir ve aynı zamanda müşteri çekmede de oldukça etkilidir. Bu nedenle aydınlatmak için mekanın giriş kısmında farklı doğrusal ışıklar kullanın. Kenarı olmayan yerleşik bir lineer armatürü veya koleksiyonun rengiyle eşleşen özelleştirilmiş gövde rengine sahip yüzeyli bir lineer lamba, bu alan için en iyi aydınlatma cihazlarından biridir. Ayrıca giriş masasının üst ve alt kısmında veya marka veya koleksiyonun logosu çevresinde T5 lineer ışık kullanılarak hem dekoratif bir etki sağlanır hem de masanın mekanın diğer kısımlarından ayırt edilmesi sağlanır. Tekwat

Mimari Lineer armatür

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir