Nippon Paint'ten sanat dünyasında etkinlik serisi: Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak

featured
nippon-paintten-sanat-dunyasinda-etkinlik-serisi-merakin-pesinde-harikalar-yaratmak.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nippon Paint, Türkiye’nin en geniş koleksiyonuna sahip resim ve heykel müzesi olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim Heykel Müzesi’nin boya çözüm ortağı oldu. Bu ortaklık kapsamında Nippon Paint, sanatçı ve tasarımcıların bir araya geldiği, bakış açılarını paylaştığı “Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak” başlıklı sanat konuşmalarıyla disiplinler arası görüş alışverişine de olanak veren bir platform oluşturdu.

Dünya’nın lider boya markalarından Nippon Paint, mimarların çözüm ortağı olma misyonuyla yaratıcılığı ve tasarımı destekleyen organizasyonlar gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en geniş koleksiyonuna sahip resim ve heykel müzesi olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim Heykel Müzesi’nin boya çözüm ortağı olan Nippon Paint, sanatçı ve tasarımcıların bir araya geldiği, bakış açılarını paylaştığı “Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak” başlıklı sanat konuşmalarıyla da disiplinler arası görüş alışverişine olanak veren bir platform oluşturdu.

Davet edilen mimari ofislerin, müze turu ve küratörlüğü Ebru Yetişkin tarafından yapılan her biri farklı içerikteki sanat söyleşilerini de içeren özel bir gün geçireceği “Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak” programı, 10 etkinlikli bir seri olacak. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu’nun “Sanat, Mimarlık ve Ötesinde Merak Uyandıran Hareketler: Bir Deneyim Alanı Olarak Bauhaus” başlıklı söyleşisi geride kalırken grafik sanatçısı Murat Palta’nın “Merakı Kurcalayan Kara Mizah ve Kurmaca: Kiç, Pop ve Minyatür Arasında” söyleşisi 26 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek. 

“Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak söyleşileri merak odalarından ilham aldı”

Sanat ve merakın birlikteliğinin izdüşümlerinin peşinden giden “Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak” söyleşileri, müzelerin kurulmasına giden yolun aşamalarından biri olan “merak odaları”ndan ilham aldı. Projenin küratörü ve moderatörü olanEbru Yetişkin, program hakkında şu bilgileri verdi: “Antik Yunan felsefesinde bilgeliğin başlangıcı olarak düşünülen merak, hayranlık uyandıran nadide eser koleksiyonlarına ve sergilerine yön veren ‘merak odaları’ ile müzelerin kurulmasına yol açan en temel unsurlardan biri. Günümüzde ise merak, sanatsal ve mimari tasarım serüveninin hala en ilgi çekici, hayranlık yaratan ve motive eden unsurlarından biri olarak, belki de her zamankinden çok daha sürdürülebilir bir yaşamsal öneme sahip gibi durmakta. 2023 yılı boyunca İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenecek konuşmaların her biri, günümüzde sanat aktörlerinin hayranlık yaratan eserlerinde mekan ve deneyim tasarımlarıyla ilgili en çok merak edilenleri, merakla kurdukları ilişkileri ve merakı tetikleme yollarını kurcalıyor.”

“Nippon Paint’te mimarlarla birlikte çalışıyor, ikonik projelerde görev alıyoruz”

“Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak” dizisiyle tasarım dünyasından uygulamaya giden süreçler arasındaki bağa dikkat etmeyi hedeflediklerini belirten Nippon Paint-Betek Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ şu değerlendirmelerde bulundu: “Yaratıcılık ve avangart yaklaşımlar sadece sanat için değil her sektör için önemli. Bakış açısını değiştirmenin, çeşitlendirmenin ve genişletmenin yolu; motivasyonu formu yenilemek veya yeniden yaratmak olan sanatsal düşüncenin ve hatta metotlarının kültürel bir yayılım alanı bulmasından geçiyor. Global bir boya markası olarak Nippon Paint’te mimarlarla birlikte çalışıyor, ikonik projelerde görev alıyoruz. Kendimizi mimarların çözüm ortağı olarak tanımlıyoruz. Mimarinin sanat ve tasarımdan ayrılması mümkün olmadığı için genç tasarımcıları desteklemek için faaliyette bulunduğumuz 20’nin üzerinde ülkeyi kapsayan uluslararası AYDA Award ve dünyaca ünlü tasarımcıların kullandığı renklerin yarıştığı Creative Color Award’ı düzenliyoruz. Yeni yaşam alışkanlıkları, teknolojik gelişmelerle değişen şehircilik ve mimari yaklaşımlarının uygulamaya aktarılmasında renklerimizle yarattığımız anlam dünyası ve inovatif ürünlerimizle etkin olmak istiyoruz. Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak söyleşi programıyla, tasarıma en güncel yaklaşımları donanımlı sanat insanlarından dinleyeceğiz. 10 oturum boyunca oluşacak etkileşimin, mimarlarımız aracılığıyla iş ve yaşam alanlarımıza konfor olarak yansıyacağına inanıyorum” dedi.

Ekim ayı sonuna dek devam etmesi planlanan söyleşi dizisinin ilerleyen dönemlerinde farklı sanatçılar sanatta merak etkisini ele alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Nippon Paint'ten sanat dünyasında etkinlik serisi: Merakın Peşinde Harikalar Yaratmak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir