Rektör Prof. Dr. Budak, Araştırma üniversitemizi uluslararası arenada daha ileriye taşıyacağız

featured
rektor-prof-dr-budak-arastirma-universitemizi-uluslararasi-arenada-daha-ileriye-tasiyacagiz.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesinde “Rektörle Akşam Çayı” programları devam ediyor

 

Ege Üniversitesinde, istişare kültürü ve ortak akıl vizyonu ile gerçekleştirilen “Rektörle Akşam Çayı” programları kapsamında doktorasını yurt dışında yapan öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Uluslararası hedeflerimiz doğrultusunda yurt dışı tecrübesine sahip öğretim elemanlarımızla bir araya gelerek fikir teatisinde bulunduk. Tam akredite araştırma üniversitemizi uluslararası arenada daha ileriye taşıyacak parametreleri değerlendirip, uluslararası saygın bilim çevreleriyle etkileşimimizi artıracak girişimlerimizi değerlendirdik”  dedi.

 

Doktorasını yurtdışında yapan öğretim elemanları ile  “Akşam Çayı”  etkinliğinde bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirecek yeni girişimlere ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

 

Ege Üniversitesinin yeni dönemdeki stratejik hedeflerinden olan uluslararasılaşma alanında nitelikli adımlar attıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim üretme ekosistemini sürdürülebilir kılmak,  istişare kültürüne katkı sunmak, farklı disiplinlerde görev yapan akademisyenler arasındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz akşam çayı etkinliklerimiz kapsamında yurt dışında doktorasını yapmış öğretim elemanlarımızla bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Hepimizin bildiği gibi bir rutin haline getirdiğimiz bu programlarımız kapsamında, daha katılımcı, diyaloğa ve iletişime daha açık ilişkiler gerçekleştirebiliyoruz. Üniversitemizde oluşturduğumuz bu ekosistem neticesinde tarihi bir süreci yaşıyoruz. Araştırma üniversitesi etiketinden beş yıllık tam kurumsal akreditasyona, TÜBİTAK’ın farklı programlarında gösterilen başarılardan uluslararası değerlendirme kuruluşlarının sıralamalarındaki yükselişe kadar pek çok alanda tarihi başarılar gösterdik. Yeni bir eğitim öğretim dönemine başladığımız bugünlerde yakaladığımız bu ivmeyi daha üst basamaklara taşımak, yeni başarı hikâyeleri yazmak için çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi de geleceğe dönük hedeflerimiz istikametinde,  araştırma üniversitemizin özellikle uluslararasılaşma alanında öne çıkmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“Sorumluluğumuzun farkındayız”

Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden birisi olarak sorumluluklarının farkında olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bir araştırma üniversitesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Başta İzmir, Ege Bölgesi olmak üzere ülkemizin ekonomik kalkınmasına nasıl daha nitelikli katkı sunabiliriz anlayışı ile bu toplantıları yapıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inanç ve azmimizden, enerjimizden, motivasyonumuzdan hiçbir şey kaybetmeden, yeni projeler üretip, yeni işlere imza atmamız, yeni şeyler söyleyip, yeni ufuklar çizmemiz gerekiyor. Ortak akılla;  birlik, beraberlik ve uyum içerisinde bilim üretip küresel ölçekte tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olmak için devletimizin koyduğu vizyoner hedefler için var gücümüzle çalışacağız. Toplantılarımıza iştirak ederek fikir ve önerilerini paylaşan, yürütülen çalışmaları ve ileriye yönelik projelerini anlatan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum.  Daha çok çalışarak, Ege Üniversitesinin marka değerine değer katıp, yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak, Araştırma üniversitemizi uluslararası arenada daha ileriye taşıyacağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir