Smart Güneş Teknolojileri 1 Ekim itibarıyla BIST 100’deki yerini alıyor

featured
smart-gunes-teknolojileri-1-ekim-itibariyla-bist-100deki-yerini-aliyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün gelişimine öncülük eden Smart Güneş Teknolojileri, 2022 yılı dördüncü çeyrek döneminde Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksindeki yerini aldı. 

 

Borsa İstanbul, 2022’nin 4. çeyreğinde endekste yer alacak şirketleri açıkladı. Yerli panel üretimi ve mühendislik hizmetlerinin yanı sıra, yatırımcı olarak da güneş enerjisi sektörünün gelişimine katkıda bulunan Smart Güneş Teknolojileri, Borsa İstanbul’da işlem gören hem işlem hacmi hem de piyasa değeri en yüksek 100 şirketten oluşan Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksine girmeyi başardı. Mart ayında halka arz sürecini tamamlayarak piyasa değerini 304 artıran ve yatırımcılardan büyük ilgi toplayarak büyüme ivmesini daha da hızlandıran Smart Güneş Teknolojileri, 1 Ekim 2022 itibarıyla BIST 100 listesinde yerini alacak. 

 

 “Başarımızın ardında güçlü finansal yapımız, projelerimiz ve yatırımlarımız yer alıyor””

 

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Demirdağ şirketin BIST 100 endeksinde yer almasıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı, Borsa İstanbul’da hem işlem hacmi hem de piyasa değeri en yüksek şirketlerin arasında Smart Güneş Teknolojileri’ni görmek gurur verici. Bu başarımızın ardında güçlü finansal yapımız, projelerimiz, yatırımlarımız ve başarılı geçirdiğimiz halka arz sürecimiz yer alıyor. Ülkemizde ve dünya genelinde yenilenebilir enerjiye ve güneş enerjisine ilginin artışı, şirketimizin yurt içi ve yurt dışında bilinirliğinin ve yetkinliğinin artması ve satış rakamlarımızı her geçen gün daha da artırmış olmamız bizi bu noktalara getirdi. 2022 Mart ayında da kurumsal tarihimizde milat teşkil eden bir gelişme yaşadık. Markalaşma, kurumsallaşma ve nihai olarak da faaliyet alanımızda küresel bir güce dönüşme vizyonumuz doğrultusunda halka arz sürecimizi başarıyla tamamladık. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar, önümüzdeki dönem daha da ileriye ulaşma noktasında bize motivasyon kaynağı olacak.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Smart Güneş Teknolojileri 1 Ekim itibarıyla BIST 100’deki yerini alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir