Teknopark İstanbul Uluğ Bey Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin yüksek teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’un her yıl bir bilim insanı adına ithaf edeceği Teknoloji Ödülleri organizasyonu bu yıl ünlü Türk bilim insanı Uluğ Bey adına düzenlendi. Hem dünyanın en büyük bilim adamlarından biri, hem de bir devlet adamı ve komutanı olan Uluğ Bey‘in Gök (astronomi) Atlası, bilim dünyası tarafından kendisinden sonra 350 yıl daha referans kaynak olarak kullanılmıştır.. Astronomi, matematik, fen bilimleri gibi alanlarda önemli çalışmaları olan Uluğ Bey’in ölüm yıl dönümünde gerçekleştirilen ödül töreninde Teknopark İstanbul’daki başarılı girişimcilere ödülleri takdim edildi.

Ödüller; firma proje bilgilerinin girildiği portal verileri çerçevesinde, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu ve Proje Değerlendirme Kurulu üyelerinin yer aldığı değerlendirme kurulu kararıyla belirlendi. Törende girişimciler; Yılın Girişimcisi, Yılın Kuluçka Firması, Yılın Patenti, Yılın Ticarileştirmesi, Yılın İstihdamı, Yılın Üniversite- Sanayi İşbirliği, Yılın Yöneticisi, Yılın Projesi, Yılın Teknoloji Firması gibi kategorilerde ödüllere layık görüldü. Yılın girişimcisi olan Navlungo ayrıca 25 bin TL’lik para ödülü alırken Teknopark İstanbul’un yıldızı parlayan girişimcilerinden Turing Kimya, 50 bin TL’lik Değerlendirme Kurulu Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Uluğ Bey Teknoloji ödülleri kapsamında değerlendirmelerde bulunan Genel Müdür Bilal Topçu: “Ödüllerimiz Teknopark İstanbul’da yer alan firmaların Argeportala kayıtlı verileri baz alınarak, Değerlendirme Kurulu üyelerinin takdirleriyle belirlendi, 2020 yılında en çok gelişim gösteren firmalara ödüllerini takdim ettik. Her yıl bir bilim insanı adına ithaf edilecek ödül törenimizi bu yıl, tarihi mirasımıza sahip çıkmak amacıyla Uluğ Bey adına ithaf ettik. Uluğ Bey dünya tarihinde bilime sunduğu katkılar, kurduğu rasathane ve geniş ilmi bilgisiyle yolumuzu aydınlatan bir güneşti. Uluğ Bey Teknoloji ödüllerine layık görülüp burada ödül alan tüm şirketlerimizi en içten duygularımızla tebrik ediyoruz. Teknopark İstanbul olarak ülkemizin yüz akı girişimcilerini her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” diyor.

Teknopark İstanbul, Uluğ Bey Teknoloji Ödülleri’ne layık görülen girişimciler ve kategorileri şöyle;

 

Yılın Girişimcisi- Navlungo Lojistik Kurucusu İsa Korkmaz

Yılın Kuluçka Firması- B2Metrik Yazılım – Murat Hacıoğlu

Yılın Patenti-Turing Kimya

Yılın Ticarileştirmesi- “Finansal Uygulamalar Projesi” ile Intertech 

Yılın İstihdamı- Kuasar Marin 

Yılın Üniversite-Sanayi İşbirliği- Pavotek 

Yılın Yöneticisi- PIWorks – Mehmet Başar Akpınar  

Yılın Projesi- Ctech – “Genişbant uydu haberleşme sistemi” projesiyle

Yılın Teknoloji Firması- BMC Power 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Teknopark İstanbul Uluğ Bey Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir