Watchguard, Yeni Authpoint Total Identity Security ile kimlik koruma yeteneklerini genişletiyor

featured
watchguard-yeni-authpoint-total-identity-security-ile-kimlik-koruma-yeteneklerini-genisletiyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard® Technologies, AuthPoint Total Identity Security çözümünü kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirketin yeni çözümü, kurumsal kimlik bilgilerinin korunmasına yardımcı olmak için gelişmiş parola yönetimi özellikleri ve dark web izleme özelliği sunuyor. WatchGuard’ın Bütünleşik Güvenlik Platformu® mimarisinin sıfır güven risk tabanlı politikalarıyla eşleştirilen bu yeni ürün, yönetilen hizmet sağlayıcıların (MSP’ler) WatchGuard Cloud’dan optimum modern siber güvenlik desteği almasına olanak tanıyor. 

Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard® Technologies, AuthPoint çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ile dark web kimlik bilgileri izleme yeteneklerini ve kurumsal şifre yöneticisini bir araya getiren AuthPoint Total Identity Security’yi tanıttı. Yeni çözüm, MSP’lerin müşterilerine kimlik bilgileri izleme, proaktif dark web maruz kalma uyarıları ve kimlik bilgilerinin ele geçirilmesiyle ilgili sorunları azaltmak için parola yönetimi sunmalarını sağlıyor. AuthPoint, kullanıcılarına Microsoft Edge, Google Chrome, Apple Safari ve Firefox için tarayıcı uzantıları aracılığıyla otomatik olarak doldurulan ve bir ana kasa parolasıyla korunan karmaşık parolalar oluşturmak için de yönetimi kolay bir araç sunuyor. 

 

Kurumsal Kimlik Bilgileri Gelişmiş Parola Yönetimiyle Korunuyor

Çalınan veya sızdırılan kimlik bilgilerinin, veri ihlallerinin başlıca nedeni olduğunu söyleyen WatchGuard Kimlik Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carla Roncato, “Parolalar kuruluşlar için en yaygın kullanıcı kimlik doğrulama yöntemi olmaya devam ediyor. Çok faktörlü kimlik doğrulama, kurumlar için zorunlu bir gereklilik haline gelmiş olsa da çoğu hala zayıf ve tekrar kullanılan parolalar, paylaşılan yönetici parolaları, dark web’deki kimlik bilgisi sızıntıları ve sınırlı MFA desteği olan kurumsal uygulamalarla uğraşmak zorunda. AuthPoint Total Identity Security, MFA ve tek oturum açma web erişimine ek olarak kurumsal kimlik bilgilerinin korunmasına yardımcı olmak için gelişmiş parola yönetimi özellikleri ve dark web izleme sağlıyor.” açıklamalarında bulundu.

Başarılı bir fidye yazılımı saldırısıyla karşı karşıya kalmak için yalnızca bir kimlik bilgisinin ele geçirilmesinin yeterli olduğunu söyleyen Art in Systems Genel Müdürü Ata Gürün, “WatchGuard’a bir teknoloji ortağı olarak değer vermemizin birçok nedeninden biri, müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmemiz için Bütünleşik Güvenlik Platformu mimarisini yeni hizmetler ve bulut teklifleriyle sürekli olarak genişletmesidir. Yeni AuthPoint Total Identity Security paketi, parola yönetimi ve çok faktörlü kimlik doğrulama ile iki kimlik güvenliği kategorisini bir araya getiriyor ve müşterilerimizi yaygın kimlik bilgisi tabanlı risklerden korumak için kimlik bilgisi izlemeyi etkinleştirerek daha da fazlasını yapıyor. Herkesi etkileyen bu riskler dolayısıyla AuthPoint, kuruluşların şu anda ve öngörülebilir gelecekte ihtiyaç duyacağı türden bir ürün.” ifadelerinde bulundu. 

 

AuthPoint Total Identity Security’nin temel özellikleri şunlardır:

 

1. AuthPoint MFA Hizmeti: WatchGuard Cloud aracılığıyla sunulan AuthPoint MFA, uç noktalar, VPN’ler ve web uygulamaları genelinde çevrimdışı ve çevrimiçi doğrulama yöntemlerini ve erişim politikalarını yapılandırmayı, yönetmeyi ve birden fazla müşteri dağıtımında tek oturum açmak için portalları kurmayı kolaylaştırır. 

2. Dark Web Monitoring Hizmeti: AuthPoint’in Dark Web Monitoring hizmeti, yeni edinilen kimlik bilgisi ihlali veritabanlarında üç adede kadar izlenen etki alanında tehlikeye atılmış kimlik bilgileri bulunduğunda, müşterileri proaktif olarak bilgilendirir. Uyarılar, etkilenen yöneticilere ve son kullanıcılara gönderilir, böylece hızlı bir şekilde ve hesap ele geçirilmeden önce yeni parolalar oluşturabilirler.

3. Parola Yöneticisi: İş amaçlı kullanım göz önünde bulundurularak tasarlanan AuthPoint’in Kurumsal Parola Yöneticisi, parolalar için daha yüksek bir standart uygular ve parola sıfırlama taleplerini azaltır. Parolaların hatırlanması gerekmez ve bir ana parola ile kasada korunur. Kullanıcılar uygulamalarına erişmeleri gerektiğinde, güçlü parolalar kullanarak daha sorunsuz bir tek oturum açma deneyimi için kimlik bilgilerini otomatik olarak doldurmak üzere iOS ve Android için AuthPoint mobil uygulamasını veya tarayıcı uzantısını kullanarak parolalarını alabilirler. Parola yöneticisi şunları sağlar:

– Kurumsal kasaTek oturum açmanın etkinleştirilmediği işyeri uygulamaları için kimlik bilgileri eklenir ve güçlü parolalar oluşturulur. Ayrıca, yöneticiler bir uygulamanın ortak kullanımı için kimlik bilgilerini paylaşabilir.

– Özel kasaKişisel ve sosyal uygulamalar için kimlik bilgileri eklenir ve güçlü parolalar oluşturulur. Çalışan kuruluştan ayrılırsa, bu kişisel kimlik bilgileri dışarı aktarılabilir ve başka bir parola yöneticisinde kullanılabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Watchguard, Yeni Authpoint Total Identity Security ile kimlik koruma yeteneklerini genişletiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir