Zorlu Çocuk Tiyatrosu Çocuklar İçin Deprem Bölgesinde

featured
zorlu-cocuk-tiyatrosu-cocuklar-icin-deprem-bolgesinde.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2003 yılından bu yana 2.100’e yakın sahneleme ile Türkiye’nin dört bir yanında 

1 milyona yakın çocuğu tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu şimdi de 23-30 Nisan Çocuk Haftası’nda çocuklar için deprem bölgesinde. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgeye giden Zorlu Çocuk Tiyatrosu “Lunapark Gezegeni” oyunu ile bölgedeki çocukların yüzünü güldürmeyi amaçlıyor

Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla, 2003 yılında kurulan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Türkiye’nin dört bir yanında çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Bugüne kadar 2.100’e yakın sahneleme ile 1 milyona yakın çocuğa erişen Zorlu Çocuk Tiyatrosu şimdi de 23-30 Nisan Çocuk Haftası’nda çocuklar için deprem bölgesinde.

Bölgedeki çocukların yüzlerini güldürmek ve iyi hissetmelerine katkıda bulunmak üzere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında turneye çıkıtı. Turnenin ilk durağı Hatay oldu.

“Lunapark Gezegeni” oyunu ile çocuklara keyifli anlar yaşatan Zorlu Çocuk Tiyatrosu 23 Nisan’da Hatay Samandağ’da iki kere sahnelendi. Oyun bugün (24 Nisan) Hatay Kocaeli Çadır Kent ve Hatay Atakaş Stadyumunda çocuklarla buluşacak.

Oyun, depremden etkilenen çocukların içinde bulundukları psikolojik durum ve umutsuzluk döneminde çocuklar üzerinde pozitifi bir etki uyandırıp yeniden hayaller kurmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun çıktığı turne 25 Nisan’da Kahramanmaraş Fuar Merkezi Çadır Kent ve Vali Saim Çopar Çadır Kentte devam edecek. Turnenin son durağı ise 26 -27 Nisan tarihleri için Adıyaman olacak. “Lunapark Gezegeni” oyunu Adıyaman’da 26 Nisan’da Altınşehir Konteyner Kent ve Üniversite Çadır Kentte, 27 Nisan’da ise Eğri Çay Çadır Kent ve Kayalık Mahallesi Atatürk Orman Atasay Çadır Kent olmak üzere ikişer gösterim yapacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Zorlu Çocuk Tiyatrosu Çocuklar İçin Deprem Bölgesinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir