18. Burhaniye Hasat Festivali Başladı

featured
18-burhaniye-hasat-festivali-basladi.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burhaniye Belediyesi tarafından bu sene 18.’si düzenlenen Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali Belediye hizmet binası önünden bando eşliğinde kortej yürüyüşü ve akabinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.

Belediye hizmet binası önünde başlayan kortej yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan açılış törenine Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in ev sahipliğinde ; Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin,  Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş , Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ethem Vardı, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin ilçe başkanları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı.

Kortejde yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla, bando ile müzik ve marşlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüş sonrası meydanda bulunan Atatürk anıtına Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından festival çelengi bırakıldı.

Çelenk töreni sonrası günün anlamına yönelik konuşma yapan Başkan Deveciler konuşmasında, 2016 yılından itibaren zeytinyağını Belediye olarak kendilerinin ürettiklerini belirterek halka sağlıklı ve güvenli Zeytinyağı sunduklarını ifade etti.

Başkan Deveciler konuşmasının devamında şunları söyledi “1995 yılında, TBMM’de Balıkesir Milletvekili olan Burhaniyeli Milletvekilimiz rahmetli Melih Pabuçcuoğlu’nun gayretleriyle zeytin yasası güncellenmiş ve tüm zeytinliklerimiz koruma altına alınmıştır. Yine 2004 yılında madencilik yasası görüşülürken benim de milletvekili olduğum ve plan bütçe komisyonu üyesi olduğum 22.Dönemde zeytin yasasıyla ilgili gerekli düzenlemeler yapılmış, kanun içerisine konulmuştur ve zeytinimizin, toprağımızın, ağaçlarımızın korunması sağlanmıştır. İlçemizin ve Körfez İnsanımızın en büyük gelir kaynağı zeytindir. Zeytinliklerimizi ve zeytinlerimizi koruyoruz “ dedi.

Başkan Devecilerden sonra, CHP Balıkesir Milletvekilleri Fikret Şahin ve Ensar Aytekin de bölgedeki zeytin ve zeytinyağının önemi ve zeytinlik alanların korunmasıyla ilgili konuşma yaptılar.

Festival açılış töreni, Kent Konseyi Kadın Meclisi Harmandalı Ekibi ve Belediye Gençlik Merkezi halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından, Belediye tarafından halka sıcak tarhana çorbası ikramı ile son buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

18. Burhaniye Hasat Festivali Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir