Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 8 – 14 Mayıs )

featured
ataturk-kultur-merkezinde-bu-hafta-8-14-mayis.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANADOLU ATEŞİ // 8 MAYIS // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün proje Anadolu Ateşi, AKM’de yanmaya devam ediyor. Her gösteriminde yoğun ilgiyle karşılanan özel performans, AKM misafirleri için 8 Mayıs Pazartesi günü Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek. Bugüne kadar 85 ülkede 3500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenen Anadolu Ateşi, AKM misafirlerine halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek modern standartlarda kültürel şölen yaşatmaya devam edecek.

USTALARDAN İZLER // 9 MAYIS // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, 9 Mayıs Salı günü ‘Ustalardan İzler’ başlıklı özel bir repertuvarla AKM seyircisiyle buluşuyor. AKM Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek konserde Türk pop müziğinin en samimi dönemlerinden olan 70 ve 80’li yılların sevilen şarkıları seslendirilecek. Müzikseverleri zaman tünelinde bir yolculuğa çıkaracak olan konserde Sevingül Bahadır, Cihan Okan, Jülide Karan, Enver Merallı solist olarak sahne alacak.

ELEKTRONİKA // 9 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu MDTistanbul 9 Mayıs tarihinde Elektronika gösterisiyle AKM Tiyatro Salonunda sahne alıyor. Modern elektronik müzik ile çalışılmış olan üç eser ile modern dans tekniklerinin sınırlarının zorlanarak dinamik bir performansa dönüştüğü koreografide; Hadi, Mantra ve Heyecan adlı 3 eser MDTistanbul’un 24 dansçısı tarafından sahneleniyor. Topluluk dansçısı ve koreograflarından Evrim Akyay’ın dinamik çalışması olan “Hadi”, Koreograf İhsan Rüstem’in popüler eseri “Mantra” , Güney Koreli koreograf DongKyu Kim’in “Heyecan”çalışması gösteride izlenebilecek. 

İSTANBUL ŞARKI VE TÜRKÜLERİ // 10 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, 10 Mayıs Çarşamba günü AKM Tiyatro Salonunda İstanbul’un çok kültürlülüğünü yansıtacak İstanbul Şarkı ve Türküleri konserine imza atacak. Hem konumu hem köklü tarihiyle Türkiye’nin kültür beşiği İstanbul’un geçmişten günümüze sesi olan müziklerinin sanatseverlere aktarılacağı özel konserin repertuvarını Şef Uğur Kaya ve Sanat Yönetmeni Şükrü Türkmen birlikte hazırladı. 

LA BAYADÈRE // 10 MAYIS // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00
 İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ve yoğun ilgi gören La Bayadère, 10 Mayıs Çarşamba günü yeniden sanatseverlerle buluşuyor. AKM Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek eser romantik ve klasik dönemlerin arasında önemli bağlantılar kuran ve kendisinden sonra gelen beyaz balelerin habercisi olarak nitelendiriliyor.

La Bayadère balesi; Hindistan’da geçen konusu, aşk ve entrika yüklü sihirli atmosferi, Marius Petipa’nın eşsiz koreografisi, Ludwig Minkus’un müziğinin melodik çekiciliğinin yanı sıra, gösterişli töresellik ve etnik ögeler içeren sahneleri ve mükemmel danslarıyla baleseverlere çok şey vadediyor.

AMADEUS // 11 MAYIS// AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.30
 Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesi Amadeus, 11 Perşembe günü AKM Türk Telekom Opera Salonunda tiyatroseverler ile buluşacak. Usta yönetmen Işıl Kasapoğlu rejisiyle Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertaiment ortak yapımı ile sahnelenen oyunun başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Tansu Biçer (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz (Constanze Weber) paylaşıyor. Dünyada bir ilk olarak çalınabilir yazı karakteriyle ön plana çıkarılan ve 70 kişilik dev bir ekiple sahnelenen Amedeus; 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü, GQ Türkiye Men of The Year 2022 Göz Alıcı Başarı Ödülü, En İyi Prodüksiyon: Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu & Piu Entertainment ve 6 Kristal Elma gibi çok sayıda ödülü de kucaklamış, en merak edilen oyunların başında geliyor.

TÜRK MÜZİĞİ AKŞAMLARI NAĞMEKAR // 11 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 18.00

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu 11 Mayıs Perşembe akşamı AKM Tiyatro Salonunda Türk Müziği Akşamları Nağmekar konseriyle müzikseverlerle buluşacak. Ferruh Yarkın’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek konserde Filiz Bayraktar solist olarak sahne alacak.

UÇMAK ‘HEZARFEN AHMET ÇELEBİ’ // 12, 13 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahneye taşıdığı Uçmak ‘Hezarfen Ahmet Çelebi’ oyunu, 12 ve 13 Mayıs tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşuyor.  17. yüzyıl İstanbul’unda gönlüne, aklına uçmak fikrini sabitlemiş olan Ahmed Çelebi’nin hayatını aktaran oyunda Nişapur Camii’nden tatlı havanın, insanı çeken boşluğuna kollarında kapı kanatlarıyla kendini bırakan Cevheri’nin izinden giderek kuşların uçuşlarını inceleyen ve Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hikayesi sahneye taşınıyor. 

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ // 12 MAYIS // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 12 Mayıs Cuma akşamı sanatseverleri Şef Alessandro Cedrone yönetiminde gerçekleştireceği konserle, müzikal bir yolculuğa çıkaracak. İhtişamlı ambiyansıyla beğeni toplayan AKM Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek konserin solistliğini genç kuşağın öne çıkan klasik keman sanatçılarından Alican Süner üstleniyor. Konserin repertuvarında J.Brahms’tan Keman Konçertosu Re Major Op.77a, M.Ravel’dan Kaz Ana Süiti ve N.Rimski-Korsakov’dan İspanyol Kapriçyosu Op.34 gibi önemli eserler yer alıyor.

FALSTAFF // 13 MAYIS // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

Giuseppe Verdi’nin son başyapıtı “Falstaff” operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi performansıyla 13 Mayıs Cumartesi günü AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. AKM Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek olan eser, Verdi’nin dramatik ve trajik opera bestelerinden muziplikler, gülünçlükler ve nükteler barındırmasıyla ayrılıyor.

William Shakespeare’e olan hayranlığından yola çıkarak, Shakespeare’in “Windsor’un Şen Kadınları” ve “IV. Henry” oyunlarından uyarlayarak Falstaff’ı büyük bir keyifle bestelediğini belirten Verdi, eserinde izleyiciye 14. yüzyıl İngiltere’sini aktarıyor. Librettosu Arrigo Boito tarafından yazılan eserde, Shakespeare’in yarattığı en eğlenceli karakterlerden biri olan şişman çapkın Falstaff’ın, aynı anda evli ve iki iyi dost olan Alice Ford’u ve Meg Page’i baştan çıkarmaya çalışması ile zincirleme olaylar başlıyor. Aşk, para, hırs, entrika gibi tüm beşeri duyguların yaşandığı bir karmaşanın sonunda, budalalarla dolu olan bu dünyada her şeyin bir şakadan ibaret olduğunun vurgulandığı insanlık komedyası performansı İtalyanca olarak seslendirilecek. Rejisörlüğünü Renato Bonajuto’nun, orkestra şefliğini Roberto Gianola’nın üstleneceği operanın dekor tasarımı ise Efter Tunç’a ait. Seyirciye görsel bir şölen yaşatacak performansın kostüm tasarımını Ayşegül Alev, ışık tasarımını Yakup Çartık üstlenirken eserin koro şefi olarak Paolo Villa sahne alacak.

SONGS FOR LOVE// 13 MAYIS // AKM ÇOK AMAÇLI SALON // 11.00

Atatürk Kültür Merkezi 13 Mayıs Cumartesi günü Songs for Love konseri ile müzikseverlere hafta sonuna duygu dolu bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek konserde Londra West End müzikallerinde oldukça zor eserleri seslendiren ödüllü sanatçı Simay Yılmaz ile tenor Aykut Yılmaz solist olarak sahne alıyor. Ödüllü piyanistler Senay Yılmaz ve Zebokhon Ergasheva’nın sanatçılara eşlik edeceği konserde, sevgi için bestelenmiş şarkılar, opera aryaları, müzikal tiyatro şarkıları ile Lied’ler ve düetler icra edilecek.

BİR: PARÇALANMIŞ ‘BİR’ DÜNYADA ‘BİZ’ OLABİLMEK // 8-9 MAYIS // AKM GALERİ 

Sanat eserleri platformu Poscop, ilk etkinliğini Atatürk Kültür Merkezi iş birliğiyle, ‘BİR’ isimli yeni sergisiyle başlatıyor. ‘BİR’ sergisinde 19 sanatçının; resim, seramik, fotoğraf, baskı, heykel, dokuma gibi farklı sanat disiplinlerinden eserleri yer alıyor. Sanatçıların kendi başlangıç noktalarından yola çıkarak, bireysel tecrübelerini zengin dışavurumlarla yansıtan eserlerin yer aldığı sergi, parçalanmış dünyada biz olabilmenin gücünü sanat aracılığıyla sorgulama olanağı sağlıyor. 9 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olan serginin gelirinin yarısı, eğitimde fırsat eşitliği için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak. 

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RİTİM ATÖLYESİ // 09-10-12-13 MAYIS // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 11.00

Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor. 

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 09-10-12-13-MAYIS // 14.00, 12.00
 
Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

RESİMLE TANIŞIYORUM // 09-10-13 MAYIS// 15.00, 11.00
 
AKM Çocuk Sanat Merkezinde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Tanışıyorum’ atölyesi, 4–6 yaş arasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir temayla resimler yapıyor. Hayal güçlerini resmin gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal yönden de gelişiyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 09-10-11-12-13 MAYIS // 15.00, 16.00, 14.00, 17.00,
Drama atölyesinde 7–10 yaş arasındaki çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezindeki atölyede rol yapmayı, canlandırmayı, doğaçlamayı öğrenen çocuklar, bir olaydan yola çıkıp farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunurken, sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

RESİM SEVİNCİ // 09-10-13 MAYIS // 16.00, 12.00
 Metin Ceyran ile Resim Sevinci, AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Farklı temalarda benzersiz resimlere imza atan 7-11 yaş aralığındaki çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktarırken, zengin iç dünyalarını da boyayla dışa vuruyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 09-10-11-12-13 MAYIS // 16.00, 17.00, 18.00

AKM, 4 -6 yaş aralığındaki çocuklara yaratıcılığı çok yönlü kazanmaları amacıyla, çocukların sosyal becerilerini geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor. Çocuklara hayal kurmayı, rol yapmayı, topluluk içerisinde güvenle kendini ifade etmeyi deneyimleten atölye sonrasında minikler, iletişim ve dil becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra konsantrasyon, iş birliği, aktif görev alma konularında sanat yoluyla güçleniyor.

PİYANO ÖĞRENİYORUM // 09-11-16 MAYIS // 14.00, 12.00
Atatürk Kültür Merkezi, çocukları piyano ile tanıştırıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Piyano Öğreniyorum atölyesi, 6 – 15 yaş aralığındaki çocuklara piyanoya dair temel teknik ve müzik eğitimi kazandırıyor. Etüt ve repertuvar çalışmaları gerçekleştirilen atölyede dersler bireysel olarak devam ediyor ve her ders birbirini takip eden pratikler, bilgiler içeriyor.

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 13 MAYIS // 13.00

Buse Nur Bekdemir eğitmenliğinde AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleşen Mini Bale Atölyesi, 4-5 aralığındaki geleceğin sanatçılarını küçük yaştan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar dans ve ritim becerilerini artırmanın yanı sıra bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el, kol ve bacak koordinasyonlarını geliştiriyor, canlandırılan masal ve hikâyeler ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve daha düzgün, dengeli ve kuvvetli bir bedene sahip oluyor.

 ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 13 MAYIS // 14.00

AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş aralığındaki minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dans yoluyla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde basit dans hareket kombinasyonlarıyla tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Minik dansçılara yaşıtlarıyla gönüllerince dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan Can Kandara’nın eğitmenliğini üstlendiği atölye, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

GİTAR ÖĞRENİYORUM // 09-10-12 MAYIS // 16.00
6 – 15 yaş aralığındaki çocuklar Gitar Öğreniyorum atölyesiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde gitara dair yepyeni deneyimler ediniyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde 9, 10, 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek atölyelerde çocuklar, etüt ve repertuvar çalışmaları gerçekleştirecek. Bireysel olarak devam edecek olan derslerde, her ders birbirini takip eden pratikler, bilgiler içeriyor.

KEMAN ÖĞRENİYORUM // 09-10-11-12 MAYIS // 16.00
Çocukları temel enstrüman bilgileriyle buluşturan AKM, 6 – 15 yaş aralığındaki çocuklara özel Keman Öğreniyorum atölyesi sunuyor. 9, 10, 11, 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek atölyelerde çocuklar, kemana dair etüt ve repertuvar çalışmaları gerçekleştirecek. Bireysel olarak devam edecek olan derslerde, her ders birbirini takip eden pratikler, bilgiler içeriyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM // 13 MAYIS // 14.00
Atatürk Kültür Merkezi, çocukları piyano ile tanıştırıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Piyano ile Tanışıyorum atölyesi, 4 -11 yaş aralığındaki çocuklara yepyeni deneyimler sunuyor. #hermamabirnota projesi kapsamında gönüllü öğretmenlik üstlenen Elif Maya Muz tarafından koordine edilecek atölyede çocuklar, piyano hakkında bilgi edindikten sonra kısa bir resital dinleyecek. Ardından piyano çalgısını deneme fırsatları olacak. 

SERAMİK BOYAMA ATÖLYESİ // 13 MAYIS// 15.00

7 – 11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenen Seramik Boyama atölyesinde çocuklar,
 sürdürülebilir geleceğin inşası için tasarım sürecinden başlayarak tüm üretim süreçlerinde “İyi Bak Dünyana” vizyonuyla hareket eden Çanakkale Seramik ile, artık seramikleri yeniden değerlendirecek. Atık malzemelerin geri dönüşüm ile yeniden kullanıma kazandırılmasını, zenginliğini keşfetme yolculuğuna çıkacak olan çocuklar, sürdürülebilir sağlıklı bir dünya konusunda bilinçlenecekler. Çocukları kullan-at felsefesinden uzaklaştırmak amacıyla düzenlenen düzenlenen bilinçlendirme atölyelerinde, çocukların hayal güçlerini kullanarak seramik karolardan kendi seramiklerini tasarlama imkanı sunuluyor.

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 13 MAYIS // 15.00

Yaratıcılığı dışa vurmanın en güzel yollarından biri olan dans, çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezinde 7-12 yaş aralığındaki çocuklar, popüler şarkılar eşliğinde hep birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturup, özgün dans hareketleri ortaya çıkarıyor. Çocuklar müziğin ve dansın büyüsüyle coşarken, aynı zamanda beden koordinasyonları ve ritim duyguları da gelişiyor.

LEGO EDUCATİON İLE YARATICI ELLER İŞ BAŞINDA // 13 MAYIS // 13.00, 14.00
AKM Çocuk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölyesi; bütünsel bir yaklaşımla tasarlanan etkinliklerle çocukların tüm bedenlerini ile hareket ettirirken hem soyut düşünme, benzerlik kurma, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düşünme, el-göz koordinasyonu gibi becerilerini geliştirmelerine hem de hayal güçlerini heyecanla ve sevinçle beraber kullanıp yeni keşifler yapmalarına destek sağlayacak.

MÜZİKLİ TÜRKİYE YOLCULUĞU// 13 MAYIS // 12.00

6-10 yaş aralığındaki çocuklar “Müzikli Türkiye Yolculuğu” etkinliğiyle AKM’de heyecanlı maceralar eşliğinde Türkiye’nin bölgelerini keşfedecekleri eğlence dolu bir etkinlikle buluşuyor. 50 dakikalık 4 atölyeden oluşan atölyelerde çocukları bölgelerimizin fiziksel özelliklerini, tarihini, mutfağını, gelenek göreneklerini ve türkülerini keşfetmelerini sağlayan bir deneyim bekliyor. Keşifler boyunca o bölgeye ait yaş grubuna uygun ve çocukların sevebilecekleri türküleri de dinledikleri ve darbukalar ile eşlik ettikleri atölyede, hikâye anlatıcılığı ile çocuklara canlandırmalı çalışmalar da yaptırılıyor. O bölgeye ait maceraları dinlerken çocuklar bölgeye ait en az bir türküyü öğrenmiş ve darbukalarla türküye eşlik ederek ulusal müziğimizle ilgili repertuvarlarını geliştirme fırsatı yakalıyor.

‘UÇMAK’ MAKETİMİ YAPIYORUM// 13 MAYIS // 13.00

AKM Eğitmen Nurgül Kocatürk, 6 – 9 yaş aralığındaki çocuklara Hezarfen Ahmed Çelebi’nin hikayesini aktardığı özel bir atölye sunuyor: ‘Uçmak’ Maketimi Yapıyorum… 13 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklara Uçmak isimli tiyatro eseri kısaca anlatılacak ve oyun hakkında bilgi verilecek. Gerekli malzemeler ve geri dönüştürülebilen materyaller ile Galata Kulesi ve Hezarfen Ahmed Çelebi maketi yapılarak, günün anısı olarak çocuklara hediye edilecek. 

ÇOCUK ARKEOLOGLAR KAZIDA // 13 MAYIS // 15.00

Çocukları yepyeni deneyimlerle buluşturan Atatürk Kültür Merkezi, 13 mayıs tarihinde Çocuk Arkeologlar Kazıda atölyesi düzenliyor. 5 -8 yaş aralığındaki miniklere özel düzenlenen atölyede çocukları yeni bilgiler edinerek zihinsel faaliyetlerini geliştirecekleri, keşif duygusunu besleyecekleri, Arkerobox kazı kitiyle hem kazı çalışmasını deneyimlenecekleri hem de el becerilerini geliştirecekleri özgün bir deneyim yaşayacaklar. Arkeoloji ne demek? Kazılar nasıl ve neden yapılır? Topraktan bulunan eserlere ne olur? gibi çocuklarımızın bitmek bilmeyen meraklarını bilgiye çevirecek soru ve cevaplar etrafında örülen, arkeolog olmanın nasıl bir duygu olduğunu deneyimleyecekleri atölyede, çocuklar tarihi eser ve tarihi eserlerimizi koruma bilinci kazanacakları keşif dolu bir maceraya çıkacaklar. Çocukların hayal dünyasını geliştirecek atölyede minikler arkeoloji bilimini ve arkeolojinin en önemli araştırma metodu olan kazı çalışmasını tanıyacak, kültürel birikimleri artacak, bilişsel ve motor gelişimleri desteklenecek.

EBEVEYN-ÇOCUK MÜZİKLE TANIŞIYORUM // 13 MAYIS // 16.00

Atatürk Kültür Merkezi, 2 -4 yaş aralığındaki en minik ziyaretçilerine de miniklerin gelişimine katkı sunacak Ebeveyn – Çocuk Müzikle Tanışıyorum atölyesini düzenliyor. Miniklerin ebeveynleriyle katılacağı atölyede vurmalı çalgılar kullanılarak, renklerle, çeşitli görsellerle oyunlar oynanır katılımcılar müziklere eşlik ederler. Bu atölyede çocukların tempo algıları gelişir, birlikte hareket etmeyi öğrenirler ve çalgıları çalarken psikomotor becerilerini geliştirirler, gördüklerini, duyduklarını taklit ederler. Müzikal çalışmalarına ilk adımlarını aileleriyle birlikte atmış olurlar.

EBEVEYN-ÇOCUK DANS ATÖLYESİ // 13 MAYIS // 17.00

AKM, 13 Mayıs Cumartesi günü düzenlediği ebeveyn çocuk dans atölyesiyle, ailelere keyif dolu bir deneyim yaşatacak. 3 -4 yaşlarındaki çocukların ebeveynleri ile birlikte katılacağı atölyede aileler hem eğlenecek hem de dans bilgisi edinecek. Çocukların ebeveynleriyle dans ve ritim hissini yaşayacakları atölye, katılımcıların müzik kulaklarının gelişmesine, vücutlarının düzgün, dengeli ve kuvvetli gelişiminin temellerinin atılmasına katkıda bulunacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Atatürk Kültür Merkezinde Bu Hafta ( 8 – 14 Mayıs )

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir