Cep Telefonu Islanınca Ne Yapmalı?

Cep Telefonu Islanınca Ne Yapmalı?
Cep Telefonu Islanınca Ne Yapmalı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cep telefon kullanan birçok kişi günlük yaşamda cihazları sıvı temasına maruz kalmıştır. Bu durumda, cep telefonu ıslanırsa ilk ne yapılması uygun olur?

Telefonunuz ıslanırsa nasıl kurutursunuz? Birçok kullanıcı telefonları sıvılarla temas ettikten sonra paniğe kapılır ve istemsiz hatalar yapar. Uzmanlar, kullanıcıların telefonlarını sıvılara maruz kalmaktan sonra korumak için neler yapması ve yapmaması gerektiğini içeren açılamalarda bulunuyorlar. Islak telefonu ilk olarak hızlı bir şekilde kurutmak için saç kurutma makinesi kullanmak sorunla karşılaşanların yaptığı yaygın hatalardan biridir.

Telefon Islandığı Zaman Yapılması Gerekenler

Cep telefonu ıslanınca ne yapılmalı?

Telefonunuzu Sudan Uzaklaştırın

Telefonunuz suyla temas etmesi durumunda hızlıca sudan uzaklaştırmanız gerekir. Su içinde veya altında cihazınız ne kadar az kalırsa göreceği zarar en aza indirgenmiş olur.

Telefonunuzu Kılıftan Çıkarın

Yine ilk atılması gereken hamle Telefonu hemen kılıfını çıkarın ve telefonu temiz kuru bir bez veya kağıt havluyla kurutma işlemi yapın.

Telefonunuzu Kapatın

Telefonunuz ıslandığında acil cihazı kapatın. Cihazınızı tedbirleri alana kadar henüz açmayın.

Bataryayı, SD kartı ve SIM Kartı Çıkarın

 

Elektrik sisteminde oluşma ihtimali için telefonunuzdan batarya yani pil, SD kart ve SIM kart gibi diğer cihaz parçalarını çıkarmalısınız.

Telefonunuzu Kurutun

Telefonunuzu havlu veya yumuşak bir bezle yavaşça kurulayın. Bağlantı noktalarına ve açıklıklara zarar vermemeye dikkatli davrandığınızdan emin olun.

Cep Telefonu Islanırsa Yapılmaması Gerekenler Nelerdir?

Telefonunuz ıslandığı kesinlikle bu uygulamalardan uzak durmanız gerekir.

1.    Telefonunuzu Açmayın

Su ile temas sonrası cihazınızı kapalı tutun açmayın. Zira durum kısa devreye yapmasına sebep olmaktadır.

2.    Telefonunuzu Pirine Koymayın

Nemi çekmesi için telefonunuzu pirinç ile aynı kaba koymayın. Pirinç bir miktar nemi emebilir fakat altındaki suyu asla emmez. Suyun büyük bir kısmı üst kısımda olsa bile geri kalan damlalar telefonunuz içinde olacağı için pirincin emmesi başarısız olacaktır.

3.    Telefonunuzu Kedi Kumuna Koymayın

Cihazı kedi kumu içine koymayın. Bu çözümler kalıcı değildir ve sadece geçicidir.

4.    Kurutma Makinesi Kullanmayın

Saç kurutma makinesi benzeri herhangi bir ısı cihazı kullanmaktan uzak durmalısınız. Bu tür yöntemler telefonunuzun aşırı ısınması gibi olumsuzluklara neden olacaktır.

Telefon Kurtarılamazsa Ne Yapılmalı?

Hiçbir şekilde telefonunu bu sorun karşısında kurtaramayan kullanıcıların mutlaka profesyonel yardım alması gerekmektedir. Islak telefonun hareket etmesini önlemek için bir kağıt mendil veya kuru beze sarılması ve en kısa sürede bir uzmana teslim edilmesi önerilir. Cihaza uygun müdahale, veri kurtarma sürecindeki adımların belirlenmesine yardımcı olması açısından son derece önemlidir. Telefonunuz sıvıyla temas ederse yazımızdaki adımları izlemelisiniz. Islak telefon nasıl kurutulur? Bu soruya şu şekilde cevap verebiliriz.

Birbiral.com blog servisi teknoloji severler için sundu.

Cep Telefonu Islanınca Ne Yapmalı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir