“Çoğunluk” sergisi başkentli sanatseverleri bekliyor

featured
cogunluk-sergisi-baskentli-sanatseverleri-bekliyor.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çankaya Belediyesi, sanatçı Hikmeti Tabiyeci’nin sosyal medya depresyonuna dikkat çektiği “Çoğunluk” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. 17 Kasım tarihinde açılışı yapılan sergi, 17 Aralık’a kadar ücretsiz olarak Çankayalıların ziyaretine açık olacak.

Çankaya Belediyesi, Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde farklı bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. İllüstratör ve Grafik Sanatçısı Hikmeti Tabiyeci tarafından sosyal medya depresyonuna dikkat çekilen “Çoğunluk” sergisi açıldı. Heykeltıraş Metin Yurdanur, Küratör Şevket Arık, Mimar ve Müze Eğitimci Ali Armağan Daloğlu, Karikatürist Emre Yılmaz, ODTÜ Öğretim Üyesi Sosyolog Dr. Besim Can Zırh ve Oyun Belgeseli Yapımcısı Evren Arcak gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldığı sergi, 17 Aralık’a kadar açık kalacak. Sergi iç ve dış mekan olmak üzere iki ayrı konsept barındırıyor. Serginin galeri kısmında illistürasyonlar ve notlar yer alırken dış mekanda ise sosyal medyanın kişiye hissettirdiği olumsuz duyguların gömüldüğü bir “Mezarlık” bulunuyor. 

“BEN, ÇALIŞMAK VE HİKAYELERİNİZİ BEĞENMEK İÇİN YAŞIYORUM”

Hikmeti Tabiyeci, sergiye dair “Sergi herkesi ilgilendiriyor. İnsanlık tarihi boyunca hep ayrışmalar olmuş; köylü, şehirli, burjuva, proletarya gibi. Bunlarla ilgili hep bir mücadele yöntemi geliştirilebildi. Ama şimdi öyle ciddi bir ayrışmanın içerisindeyiz ki bir tarafta sosyal medya yüzünden hayatını çok kötü yaşadığını hissedenler var, bir de sanki hayat onlar için varmış gibi davranan küçük bir azınlık var. Benim iddiam şu, birkaç fenomen dışında bu sergiye gelip kendinden bir şeyler bulmayan hiç kimse yok. “Mezarlık” kısmında da görüleceği gibi insanlar inkar etseler bile kendilerini ‘kısa’, ‘şişman’ gibi etiketlerle tanımlamaya başladı. Özellikle sosyal medya buna sebep oldu. Bence insanlar bu sergiye geldiği zaman bu yeni çarpıklıkla nasıl mücadele edeceğine dair bir fikir edinebilir. Kimsenin konuşmaya tenezzül etmediği derin bir dert var. Bu sergi bununla ilgileniyor” diye konuştu.

‘Ben, Çalışmak ve Hikayelerinizi Beğenmek İçin Yaşıyorum!’ afişiyle duyurulan “Çoğunluk” sergisi, sanatseverler tarafından 17 Aralık’a kadar haftanın her günü 09.00 – 20.00 saatleri arasında ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

“Çoğunluk” sergisi başkentli sanatseverleri bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir