Gelecek Atölyeleri projesi üniversite öğrencileriyle buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin geleceği gençlerin yanında olan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, aşçılık mesleğinin ve istihdamın gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. ‘Gelecek Atölyeleri’ projesi kapsamında Türkiye çapındaki beş okulda açtığı atölyelerle 2000’den fazla öğrencinin yaşamına dokunan Sodexo, Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda geçtiğimiz günlerde açtığı Gelecek Atölyeleri ile destek verdiği okullara bir yenisini daha ekledi.

Aşçılık eğitiminin yaygınlaştırılması adına ‘Gelecek Atölyeleri’ projesine imza atan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, Türkiye’nin farklı illerindeki lise ve ortaokullarda açtığı aşçılık atölyelerini meslek yüksekokuluna taşıdı. Bugüne kadar beş okulda 2000’den fazla öğrencinin aşçılık eğitimine destek olan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, ‘Gelecek Atölyeleri’ projesini Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu’nda üniversiteli öğrencilerle buluşturuyor. Sodexo’nun birlikte çalıştığı markalardan biri olan Çolakoğlu da mutfak ekipmanları hediye ederek projeye katkıda bulundu.

Bugüne kadar 2000’den fazla öğrencinin aşçılık eğitimine destek olduk

Gelecek Atölyeleri projesi ile Türkiye’de donanımlı aşçı sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirten Sodexo CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “2016 yılından bu yana devam eden ‘Gelecek Atölyeleri’ projemiz kapsamında İstanbul, İzmir ve Bursa’da toplam 5 okula Gelecek Atölyeleri kurduk. Anlaşmalı olduğumuz okullarda kurduğumuz Sodexo mutfakları ile öğrencilerin sektörün gerektirdiği donanımlar ile mezun olmalarını ve profesyonel mutfaklarda deneyim kazanmalarını amaçlıyoruz. Ayrıca bu sınıflara malzeme desteği de sağlıyoruz. Bu sınıflardan mezun olan öğrencilere staj imkânı sağlıyoruz. Stajdan sonra da çalışmak isteyen öğrencilerimizi Sodexo’da istihdam ediyoruz. Özetle bu proje ile bir atölyeden daha fazlasını hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Gelecek Atölyeleri projesi üniversite öğrencileriyle buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir