İstanbul’da Bir Mekânın 328 Yıllık Müzik Hikâyesi

İstanbul’da Bir Mekânın 328 Yıllık Müzik Hikâyesi
İstanbul’da Bir Mekânın 328 Yıllık Müzik Hikâyesi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CRR Türk Müziği Topluluğu, 27 Aralık Salı akşamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda “Yenikapı’dan Eski Sesler – İstanbul’da Bir Mekânın 328 Yıllık Müzik Hikâyesi” başlıklı konser verecek. Konserde, Yenikapı Mevlevihanesi’nde yaşamış veya yolu bir şekilde bu mevlevihaneden geçmiş bestekârların eserlerinden hazırlanan repertuvar seslendirecek. Hakan Talu yönetiminde gerçekleşecek konserin misafir solisti, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü, ney sanatçısı Ali Tüfekçi olacak. Konser öncesi, saat 19.00’da,  İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan “İstanbul’da Mevlevilik” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

“Yenikapı’dan Eski Sesler – İstanbul’da Bir Mekânın 328 Yıllık Müzik Hikâyesi” başlıklı konser, saat 20.00’de başlayacak. Konserde, Yenikapı Mevlevihane’sinden çıkmış olan el yazısı defterler ve fotoğraflar da gösterilecek.

CRR Türk Müziği Topluluğu’nun ses sanatçıları Merve Utandı Kalkan, Leyla Erten, Selin Yücesoy, İrem Şamlı, Esra İpekçioğlu, Sait Berker Seymenoğlu, Alican Aygün, Murat Avşar ve Yaşar Binici.

Konser öncesi, saat 19.00’da, CRR fuayesinde, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Sinan Turan ve tanbur sanatçısı Hakan Talu “İstanbul’da Mevlevilik” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Konser biletleri 40 ve 90 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te satışta.

İstanbul’da Bir Mekânın 328 Yıllık Müzik Hikâyesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir