Kordsa 3. Defa Türkiye’nin En İyi Ar-Ge Merkezi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kompozit teknolojileri alanlarında sektöre yön veren, yaşamı kolaylaştıran, daha verimli ve çevreci teknolojiler üreten Kordsa, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde birincilik ödülü aldı. Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri alanında 5 ülkede 12 üretim tesisi ile hizmet veren Kordsa, 76-250 arası Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge Merkezlerinin değerlendirildiği kategoride Türkiye’nin en iyi Ar-Ge Merkezi seçildi.

 

 

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, 4.500’ü aşkın çalışanı ile Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland ve ABD olmak üzere 5 ülkede 12 üretim tesisi ile hizmet veriyor. “Tutkumuz, yaşamı güçlendirmek” vizyonuyla faaliyet gösterdiği toplumlara katma değeri yüksek yenilikçi güçlendirme çözümleri sunarak sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyor. Bu doğrultuda yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla sürdürülebilir bir geleceği gözeterek yenilikçi ürünler ve teknolojiler geliştiriyor.

 

12 Kasım'da Kocaeli Bilişim Vadisi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla düzenlenen 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde, Ar-Ge ve tasarım merkezleri için 10 kategoride 30, teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu. Kordsa, 76-250 arası Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge Merkezlerinin değerlendirildiği kategoride büyük ödüle layık görüldü. Değerlendirme Ar-Ge personeli istihdamı, Ar-Ge harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, iş birliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği gibi kriterlere göre yapıldı.

 

Ali Çalışkan "Sürdürülebilir ve yenilikçi ürünler ve teknolojiler geliştirmenin ödülünü almış olmaktan mutluyuz"

Törende ödülü Bakan Varank'tan alan Kordsa CEO'su Ali Çalışkan, yatırımlar ve inovasyonlarla geniş bir yelpazede yüksek teknolojili malzemeler geliştirip ürettiklerini belirterek şunları söyledi: "Ülkemiz için çok kıymetli çalışmalar gerçekleştiren Ar-Ge merkezleri içinde, 76-250 arası Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge Merkezlerinin değerlendirildiği kategoride birinci seçilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ar-Ge bizim için sadece yatırım yaptığımız bir alan değil, şirket kültürümüzün bir parçası. Ulusal ve uluslararası nitelikte 875 patent başvurumuz bulunuyor. Faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda, yatırımlarımız ve iş birliklerimizle yenilikçi ürünler ve teknolojiler geliştirmeye, tüm paydaşlarımıza değer katmaya, yaşamı güçlendirirken sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu ödülü şirketimize kazandıran Ar-Ge çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

 

Cevdet Alemdar "Teknolojik yenilikleri Türkiye’de geliştirip üreterek dünyaya sunmaktan gururluyuz"

Kordsa Ar-Ge Merkezi'nin verimli çalışmalarının Sabancı Topluluğu tarafından büyük destek gördüğünü belirten Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar "Bu alanda başarılı olmaktan ve ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz. Kordsa'nın kendi kategorisinde tüm sektörler arasında birincilik ödülünü alması, istikrarlı ve kararlı çalışmalarımızın bir göstergesi. Ar-Ge çalışmalarımızın büyük çoğunluğu, endüstriye yeni teknoloji ve yetkinlikler kazandırmayı amaçlıyor. NASA'nın uzay aracı Orion için güçlendirme malzemeleri üretecek yetkinliğe erişen Kordsa’nın teknoloji üreten, geliştiren ve bunları dünyaya sunan Ar-Ge ve inovasyon odaklı bir marka olmasından gurur duyuyoruz. Havacılık, otomotiv ve denizcilik sektörlerinde kullanılan kompozit ürünleri, Türkiye’de geliştirip üreterek dünyaya sunmaya devam edeceğiz," dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Kordsa 3. Defa Türkiye’nin En İyi Ar-Ge Merkezi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir