TEGV’de gönüllü olmak isteyenler için başvuruları başladı

featured
tegvde-gonullu-olmak-isteyenler-icin-basvurulari-basladi.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faaliyetlerine başladığı 1995 yılından bu yana 95 bini aşkın gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğun nitelikli eğitimle buluşmasını sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV), 2022-2023 Etkinlik Yılı gönüllü başvuruları başladı. TEGV’de gönüllü olmak isteyenler 31 Ekim’e kadar başvurularını www.tegv.org adresinden yapabilirler.

 

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV), gönüllü olmak isteyenler için başvurular başladı. 1995 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 95 bin gönüllüsünün desteği ile 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturan TEGV, daha çok sayıda çocuk etkinliklerden faydalanabilsin diye yeni gönüllüleri yani çocukların deyimiyle ‘abla’ ve ‘ağabey’lerini bekliyor. Çocuklara bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda etkinlikler hazırlayan TEGV’de bütün etkinlikler gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor. 

 

Gönüllüler yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak hem sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı buluyor hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Ayrıca uzaktan eğitim seçeneğiyle de dünyanın her yerinden gönüllüler TEGV ailesinin bir parçası olabiliyor. Gönüllü olmak isteyenler başvurularını 31 Ekim’e kadar www.tegv.org adresinden yapabilirler. 

 

Nasıl TEGV gönüllüsü olunur

TEGV’de gönüllü olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve lise mezunu olmak gerekiyor. İstisnai gönüllülük kapsamında izin süreçlerine bağlı olarak 15-17 yaş gönüllü desteği de sağlanabiliyor. Bu koşullara sahip, çocuk sevgisiyle dolu herkes TEGV’de gönüllü olabilir. www.tegv.org sitesinden başvuru yaparak gönüllü olabilmenin ilk adımı atılıyor. Daha sonra vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimini ve program gönüllü eğitimini kapsayan ‘adım adım’ gönüllülük süreci belirlenmiş yönlendirmeler ve takiple yürütülüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

TEGV’de gönüllü olmak isteyenler için başvuruları başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir