Tekirdağ Gezilecek Yerler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçük bir şehir denebilecek Tekirdağ, hem merkezinde hem de çevresinde görülmesi gereken birçok yere sahiptir. Özellikle yaz aylarında binlerce turistin uğrak noktalarından olan Şarköy, Uçmakdere ve Kumbağ’ın yemyeşil ormanları Tekirdağ gezilecek yerler arasında öne çıkıyor.

Tekirdağ Gezilecek Yerler Tavsiyeleri

Türkiye’nin en büyük ayçicek üreticisi olan ve turizm açısından büyük değer taşıyan Tekirdağ iline gittiğinizde, hem tarihi hem de birbirinden büyüleyici doğal güzellikleri bir arada görebilir ve Trakya yöresinin birbirinden lezzetli yemeklerini tadabilirsiniz.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Tekirdağ ilini daha yakından tanımak ve şehrin geçmiş dönemlerine ait izlerini keşfetmek isteyenlere birbirinden değerli bilgiler sunuyor. 1992 yılında hizmete açılan müzede MÖ 1400 yılından bu yana yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan buluntular sergileniyor.

Bir bölümünde Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait mezar taşı, yazıt, sütun gibi eserler ile Osmanlı’ya ait kitabelerin yer aldığı müzenin bahçesinin bir bölümü de ziyaretçilerin dinlenebilmesi için düzenlenmiştir. Üç katlı müze binasının bahçesinde, ayrıca bir çay bahçesi de buluyor.

Şarköy

Şarköy, Tekirdağ ilinin şüphesiz ki en güzel ilçelerinden biridir. Marmara Denizi’nin eşsiz manzarasına tanıklık eden ilçe, konumu dolayısı ile ilgi odağı haline gelmiş bölgeler arasında yer alıyor. 60 km uzunluğa sahip olan Şarköy kumsalı, Türkiye’nin en uzun kumsalları arasında sayılarak Trakya’nın Bodrum’u şeklinde adlandırılıyor.

Ferah havasını etrafındaki ormanlardan alan Şarköy’e giderek her mevsim huzurlu ve sakin olan havasını içinize çekmeli; mutlaka rüzgar sörfü ve yamaç paraşütü yapmayı denemelisiniz.

Rüstem Paşa Camii

1546 yılından günümüze kadar gelmeyi başaran Rüstem Paşa Camii, Trakya ilinin Süleymanpaşa ilçesinde bulunuyor. Rüstem Paşa tarafından yaptırılan ve 1800’lü yıllarda kapsamı bir restorasyon çalışmasından geçirilen camii, lale motifli çinileri ile Osmanlı sanatının eşsiz örneklerinden biri olarak ziyaretçileri adeta büyülüyor. İçi oldukça aydınlık ve ferah olan camii, Tekirdağ gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Tekirdağ Şehitler Abidesi

Tekirdağ Şehitler Abidesi, Tekirdağ’ın fethinde şehit düşen askerlerimizin anısına inşa edilmiştir. Uzun bir merdiven ile çıkılabilen abide, 1949 yılında ziyarete açılmıştır. Abidenin girişindeki merdivenlerin hemen ortasında yer alan taşlar ile yapılmış Türk bayrağı, her yıl gezmek için gelen yerli ve yabancı binlerce turist tarafından merakla ziyaret ediliyor.

Hora Feneri

Hora Feneri, Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine 20 kilometre kadar uzaklıkta bulunuyor. 157 yıldır gemilere ışık tutmaya devam eden fener, Sultan Abdülmecit’in talimatı doğrultusunda Fransa’dan özel malzemeler getirtilerek yapılmıştır. Gemiciler için özellikle de kış aylarında yol gösterici konumunda olan fener, ilk kullanıldığı zamanlarda fitil lamba sayesinde ışık verirken, günümüzde elektrik enerjisi ile çalışmaya devam ediyor.

Tekirdağ Gezilecek Yerler yazısı ilk önce Gezi Bülteni üzerinde ortaya çıktı.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir