YouTube Shorts fonu şimdi Türkiye’de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube, Ekim ayından itibaren kısa video içerik üretimini teşvik etmek amacıyla YouTube Shorts Fonu’nu Türkiye’de de kullanacağını açıkladı. Shorts formatında yaratıcı ve benzersiz videolar üreten içerik üreticilerine ve sanatçılara, yaptıkları katkılar karşılığında ödeme yapılacak.

 

Son üç yılda içerik üreticilerine, sanatçılara ve medya şirketlerine 30 milyar doların üzerinde ödeme yapan YouTube, Mayıs ayından bu yana da dünyanın çeşitli pazarlarına 100 milyon dolarlık YouTube Shorts Fonu’nu sağlıyor. Shorts Creator Fund, içerik üreticilerinin ve sanatçıların reklamdan ücretli dijital ürünlere, ticari ürünlerden markalı içeriklere kadar, YouTube üzerinde ürettikleri içeriklerden gelir elde edebilecekleri yeni bir araç olarak hayata geçirilmiş durumda. YouTube, bu fonu önümüzdeki aylarda daha çok ülkede kullanmayı planlıyor. Ekim ayından itibariyle Türkiye’de de kullanılmaya başlanacak fon, Shorts formatında yaratıcı ve benzersiz videolar üreten içerik üreticilerine ve sanatçılara dağıtılacak. Ödemeye hak kazanan kanallar, kanalın toplamdaki Shorts performansına ve izleyicilerinin konumuna göre hesaplanacak olan bonus ödemelerin yanı sıra, başlangıç olarak her ay 100 ila 10.000 dolar arasında gelir elde edebilecek.

 

YouTube İçerik İş Ortaklıkları Ülke Müdürü Timur Altop, "Bu fon, Shorts formatındaki videolar için uzun vadeli ödeme planımız için ilk adımı temsil ediyor. Bu uygulamanın Türkiye'ye gelmesinden dolayı büyük heyecan duyuyoruz." diye konuştu.

 

YouTube Chief Business Officer Robert Kyncl fonla ilgili şu açıklamada bulundu: "14 yılı aşkın bir süre önce, platformda elde edilen gelirin büyük kısmını içerik üreticilerle paylaşan, türünün ilk örneği olan iş modelimiz YouTube İş Ortağı Programı'nı (YPP) başlatarak günümüzün içerik üreticileri ekonomisinin temellerini attık."

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

YouTube Shorts fonu şimdi Türkiye’de!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir