Redhouse Kidz’den çocuklar için yeni kitap: “Mutluluk Bir Kıvılcım”

Redhouse Kidz’den çocuklar için yeni kitap: “Mutluluk Bir Kıvılcım”
Redhouse Kidz’den çocuklar için yeni kitap: “Mutluluk Bir Kıvılcım”
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Judith Malika Liberman’ın kaleme aldığı masal türündeki kitap “Mutluluk Bir Kıvılcım”, Redhouse Kidz etiketiyle raflarda!

Masal anlatıcısı Judith Malika Liberman’ın yazdığı, Zeynep Özatalay’ın resimlediği “Mutluluk Bir Kıvılcım”, Redhouse Kidz tarafından yayımlandı. “Şarkılı Masallar” serisinin dördüncü kitabı olan bu masal 4 yaş ve üzeri çocuklar için mutluluk, duygular, ev yaşamı gibi konuları ele alıyor.

Judith Malika Liberman, “Şarkılı Masallar” serisinde geleneksel masalları yeniden yorumluyor. Bu serideki tüm kitaplar gibi “Mutluluk Bir Kıvılcım”ı da Liberman’ın anlatımı ve şarkıları ile YouTube ve SoundCloud platformlarından dinleyebilir, böylece masal anlatımı konusunda rehberliğinden ilham alabilirsiniz. Bunun için kitabın arka kapağında yer alan karekodu telefon ya da tabletinize okutmanız yeterli. Ayrıca kitabın sonundaki etkinlik önerisiyle evinize mutluluk saçabilirsiniz. Zeynep Özatalay’ın resimleri ise kitaba mutluluk ışıltısı katıyor.

“Feride Teyze yıllarca sirke ve turşu yapıp pazarda satmıştı. Hâlâ evi buram buram sirke kokuyor, komşuları evine ‘sirke küpü’ diyordu. Bu yüzden Feride Teyze sabahtan akşama kadar kapı eşiğinde oturup şikâyet ederdi:

Of of of, yazık bana. Vah vah vah, yazık, evet.

Ah ah ah, yazık bana. Yazık bana, evet, evet!

Derken bir gün bir mutluluk perisi, kasabanın üstünden geçerken sirke küpünden yükselen mutsuzluk bulutlarını fark etti. Ve neler değişti neler…”

Judith Malika Liberman

Paris’te doğdu. Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde, kâh ateş başında, kâh sahnede, kâh kütüphanede, kâh ‘Masal Bu Ya’ adlı radyo programında masallar anlattı. Ne zaman ki bir sorunla karşılaştı, masalların ona fısıldadığı sırları dinledi. Her bir masalda bir mutluluk kıvılcımı buldu. Masallarla birlikte söylediği şarkıların hepsini ise mutluluk perisinden öğrendi.

Zeynep Özatalay

1978 yılında Kanlıca’da doğdu. Kendini bildi bileli hep çizdi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. Reklam ajanslarında grafik tasarımcı ve illüstratör olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren bağımsız olarak çizerlik yapmaya başladı. Halen büyükler ve çocuklar için kitaplar yapıyor, fırsat oldukça çizgi roman projelerinde yer alıyor. İstanbul’da yaşamaya devam ediyor.

SEV Yayıncılık

SEV Yayıncılık, kökleri ilk kez 1861 yılında yayımlanan Redhouse sözlüklere kadar uzanan köklü bir yayıncılık geleneğine sahiptir. Bugün Redhouse markası altında onlarca çeşit sözlük ve eğitim aracı yayımlarken, Redhouse Kidz markasıyla çocuk kitapları yayıncılığı alanında önemli yayınevleri arasında yer alıyor.

Redhouse Kidz’den çocuklar için yeni kitap: “Mutluluk Bir Kıvılcım”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir